Övrigt

Svenska lanseringstider för iOS 8.4 och Apple Music

Apples chef för internettjänster, Eddy Cue, och Apple nye chef för Apple Music, Ian Rogers (tidigare VD för Beats Music), har i en serie twitter-svar rett ut några frågetecken gällande Apple Music inför lanseringen nu på tisdag.

De båda berättar i korthet om förändringar i iTunes Match, lanseringstider på tisdag samt om kommande integration med Sonos.

Ingen Sonos-integration från start

På frågan om Apple Music kommer att integreras i Sonos populära multiroom-system svarar Rogers att det kommer att komma “ASAP” – så snart som möjligt. Lite senare bekräftas den uppgiften till Buzzfeed, där det vidare framkommer att de två företagen tillsammans jobbar på ha Apple Beats integrerat i Sonos “innan året är slut”.

Lowe

iOS-uppdatering släpps tidigare än vanligt

Vanligtvis brukar Apple släppa större iOS-uppdateringar vid 19-tiden, svensk tid, men enligt Ian Rogers kommer iOS 8.4 – den version som alltså krävs för att arkivera Apple Music samt lyssna på radiokanalen Beats1 – finnas tillgängligt för nedladdning redan 17:00, svensk tid. En timme senare börjar radioprofilen Zane Lowe sända för Beats1.

Frågan är bara om även de ivrigaste uppdaterar hinner ladda ned och installera uppdateringen i tid tills sändningen börjar – Apple servrar brukar vanligtvis gå på knäna de första timmarna efter en större mjukvarulansering.

För dig som har iOS 9 installerat kommer en ny beta-version krävas för att kunna använda Apple Music, det bekräftar Eddy Cue. Men huruvida även denna kommer att släppas nu på tisdag är oklart.

iTunes Match-gräns på väg att höjas

iTunes Match heter tjänsten som låter iTunes-användare ladda upp och streama sina musikbibliotek direkt från Apples servrar. De låtar som Apple inte har tillgängliga i iTunes laddas upp från användarens bibliotek och kan på så sätt streamas vid sidan av alla de låtar som Apple själva tillhandahåller via iTunes.

Taket för hur många låtar som en given användare kan ladda upp är och har alltid varit 25 000, men enligt Cue arbetar Apple på att höja denna gräns till 100 000 låtar tills iOS 9 släpps senare i år (sensommar/höst). Jämförelsevis har Google Music sin gräns satt på 50 000 låtar.

iTunes Match kommer även efter tisdag tillhandahållas som en separat tjänst för de som inte väljer att hoppa på Apple Music-tåget. Å andra sidan kommer Apple Music-prenumeration även innefatta iTunes Match.

[via: http://9to5mac.com/2015/06/28/ios-8-4-to-be-released-8-am-pst-on-tuesday-itunes-match-song-limit-will-increase-to-100000-with-ios-9/ “9to5Mac”, http://www.macstories.net/news/eddy-cue-shares-apple-music-details-on-twitter/ “MacStories”]
[source: https://twitter.com/cue/with_replies “Twitter”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!