Skrivet den 29 januari 2016 kl 08:25 av Nyheter5 kommentarer1828

Sverige vill införa 16-årsgräns för sociala medier

Konsumentminister Per Bolund (MP) säger till SVT att Sverige inom två år har infört åldersgräns på sociala medier. Barn kommer få be sina föräldrar om tillåtelse för att få använda till exempel Facebook, Snapchat och Instagram.

Så det kan bli en 16-årsgräns för sociala medier i Sverige?

– Ja, den förordning som man tagit på EU-nivå säger att det ska vara en 16-årsgräns med möjlighet att gå ner till 13-årsgräns. Det är en bindande förordning så nånstans där kommer det svenska regelverket att hamna.

Per Bolund anser att man också bör se över marknadsföringslagen så att man kan utkräva ansvar av Youtube för olaglig reklam.

Vad tycker du om åldersgränser för användandet av sociala medier?

[source: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-far-aldersgrans-for-sociala-medier ”SVT”]

5 kommmentarer på Sverige vill införa 16-årsgräns för sociala medier

  1. Verkningslöst, men ändå viktigt att man markerar. Sen har ju inte åldern mycket att göra med hur folk beter sig online. Det finns folk utan nätetikett i alla åldrar.

  2. Ilir Gjonbalaj skriver:

    Bästa jag hört på länge. Stäng ute ungdomen som borde vara ute och leka istället!

  3. kjellbagatell skriver:

    Vissa blir till och med värre med åren

  4. Elias Hedbäck skriver:

    Media har väl rapporterat ganska snett om detta. Det är ett större paket och det handlar inte om att förbjuda unga på sociala medier. I första hand vill EU reglera relationen mellan barn och företag och samtycket för hantering av uppgifter – något som inte rapporterats så mycket om..?