Övrigt

Sveriges twitterkonto slutar nu cirkulera

Året var 2011 när Sverige gjorde sig kända runt om i världen för att låta vanliga svenskar få styra den svenska nationens twitterkonto @sweden. Denna veckan är det Erik

Nu är det dags att sluta låta svenskarna få styra kontot. Det har varit en resa med allt från onaniskämt, ordkrig med danskar, rondellhundar, sexistiska kommentarer och andra incidenter från de olika svenskar som under en vecka var fått hålla i kontot.

Sedan 2011 har internet kommit att förändras en hel del och allt inte till det bättre. Internet har blivit en fristad för män som hatar kvinnor i olika former. Under 2016 började @sweden att få känna av detta när de kvinnor som höll i kontot började få motta sexistiska och rasistiska kommentarer

“Det verkar som att detta är riktat mot kvinnor, Vi är inte säkra på om det är ett mönster, men det är nästan uteslutande kvinnor som har fått motta hot under sommaren” säger Henrik Selin, interkulturell dialog.

“Det verkar oftast vara nya följare som skickar hoten, vi tittar på det just nu och försöker få en bättre bild av det. På andra sidor kan du se hur troll organiserar sig tillsammans, så det är möjligt att det är fallet här med.”

Nu väljer de att lägga ner projektet efter att 365 stycken olika svenskar fått twittra ut sina version av Sverige under en vecka var.

Det är inte uttalat att det är på grund av hoten som kontot nu inte längre kommer få representeras av olika svenskar. Istället är kommentaren att det var ett banbrytande projekt när det startade men internet och sociala media har förändrats sedan det startad och alla projekt måste ta slut och det är dags för oss röra oss vidare.

 

TheVerge

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!