Skrivet den 3 november 2015 kl 09:09 av NyheterKommentera955

Tangentbordet Fulfiltret för iPhone mot näthat och digital mobbning

Nätets allt hårdare klimat med digital mobbning, framförallt mellan barn och unga, har blivit ett samhällsproblem. Kränkningar skickas utan eftertanke och sårar en person vars reaktion du inte kan se. Nu vill Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän göra sitt för att motverka detta beteende och sättet är rätt innovativt. Genom appen Fulfiltret kan du installera ett nytt tangentbord i din iPhone som snällsäkrar dina meddelanden genom att byta ut elaka ord mot snälla.

fulfiltret_app

”Appen är givetvis inte lösning på hela problemet men det är ett sätt att lyfta problematiken och skapa dialog över hur vi kommunicerar i vårt samhälle idag, inte minst på digitala plattformar”, säger Fredrik Löfgren och fortsätter;

”Genom vårt förebyggande arbete kan vi se hur många det är som faktiskt far illa på grund av näthat och digital mobbning. Förutom stora samhällskostnader innebär det förstås psykiskt lidande hos den drabbade. Men det här är ett samhällsproblem snarare än ett individuellt problem och det innebär att företag, skolor etc. måste ta ett gemensamt ansvar för att vända på den här negativa trenden! Vi måste helt enkelt bli snällare mot varandra”

Ladda ner Fulfiltret från App Store och aktivera sedan tangentbordet genom att gå till Inställningar -> Allmänt -> Tangentbord -> Tangentbord -> Lägg till nytt tangentbord -> Fulfiltret. Klicka sedan på Fulfiltret och välj Tillåt full åtkomst.