Övrigt

Tävlingen avgjord!

Tävling

Lite försenade har vi nu korat vinnarna i tävlingen iLove.nu och omiPhone.se arrangerade inför lanseringen av iPhone 3GS. Vinnarna är Sam, Mattias Karlsson, second och .jux. Vi sänder också ut inbjudningar till Spotify till Lars, Alex, Niclas Evén och Niklas Ögren.

Alla som vunnit blir kontaktade per mail. Vinsterna skickas ut efterhand vi får konaktuppgifter och inbjudningarna till Spotify skickar vi såklart direkt.

Vi låter här respektive vinnares bidrag på egen hand förklara utfallet.

Sams programidé:

En applikation som hade fått oss alla att tänka om;

1. Knappa in din genomstnittliga förbrukning.
2. Knappa in priset du just betalat för bränslet.
3. Under färden följer du vad nöjet kostar.

Tanken är att skärmen ska visa stora siffror i svenska kronor med avseende om att upplysa föraren om vad färden kostar. Liknande en taxameter men avseendet är att användaren ska ha kontroll över sin privatekonomi. Det komiska är att man alltid blir förvånad över hur mycket det kostar.

Nämn applikationen vad ni tycker passar bäst. Men jag skulle föreslå ett internationellt uttryck för “Snåljåp”.

Mattias Karlsson hade en liknande idé:

Det finns olika sätt att hitta till bensinstationer, det jag skulle vilja bygga in i ett app, är att dte också kollar bensin/etanolpriset. Så om man matar in att man vill åka och tanka kan man få flera förslag med priserna angivna. Det finns ju lite hemsider som har uppdaterade listor för detta men man vill ju ha det i sin iPhone så man får med sig det också.

Det skall typ stå något liknande:

ETANOL
1,3 km STATOIL (Bemannad) X:XX kr/L
1,8 km OKQ8 (Bemannad) X:XX kr/L (-10 öre)
4,6 km Shell (Obemannad) X:XX kr/L (-38 öre)

och sen kan man klicka på dessa för att få vägbeskrivningen dit.
Ett bra app för att få en en lätt besparing på bensinkontot.

Second hade följande idé om trafikinformation:

Ett program med uppdaterande information i real tid om Stockholms trafiken. Så att man alltid kan sätta på programmet och veta vart köerna är, hur långa de är, och så bör programmet skicka bilder på köerna får att man själv ska få en bra uppfattning. Självklart ska programmet också ha kommunal trafiken, vart förseningarna är vilket är ganska vanligt och grymt irriterande på månarna.

Om det nu går kan man ju få in lite små funktioner som Stockholms vädret, vart fartkamerorna sitter och så vidare. Men grundtanken är ju självklart Stockholmstrafi ken :)

Och sist, men inte minst hade .Jux följande idé om frågesport i bilen:

Ett bra program för iPhone som skulle funka bra i bilen vore ett litet frågesport program. När man åker så kommer frågor upp relaterade till staden man är i.
1 X 2 frågor. Det är mitt förslag.

Sam, Mattias och Second får varsina externa batterier fråniPhonebutiken.se och .Jux en hållare till iPhone från The Mobile Store.

Vi hoppas tävlingen har varit till nöje för er alla och tackar för alla bra programidéer. Vi tackar också våra tävlingssponsorer iPhonebutiken.seoch The Mobile Store.se som står för vinsterna. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!