Övrigt

Teknikveckan summerar: Teknikåret 2018

Vad som var bra och vad som var mindre bra

Snart är året slut och det har helt klart varit ett spännande teknikår där automatisering, smarta assistenter och smarta högtalare har varit hett, även ett visst möbelföretag vid namn IKEA har knäckt koden hur man får personer som är helt ointresserade av möbler att vilka åka till IKEA. Vi på Teknikveckan har listat våra 10 favoritprodukter och tjänster som har lanserats under 2018 och även dom som vi tycker mindre om.

iPad Pro

Äntligen kom den, Apples första iOS-enhet med USB-C, Face ID och riktigt tunna ramar runt enheten. Vi på Teknikveckan har svårt att lägga ifrån oss nya iPad Pro – och det är ett riktigt fint betyg.

Google Assistant på svenska – Hej Google, välkommen till Sverige! Nu finns den kompetenta röstassistenten äntligen på svenska och vi slipper prata engelska eller bli sura på Siri för att hon inte förstår något.

Läs vår recension. 

 

https://youtu.be/5sVTnBeecBA

Sonos Beam

AirPlay 2, stöd för Alexa och ett fantastiskt ljud för en human prislapp. Sonos överraskade ordentligt på oss med Beam vilket har gjort att samtliga på Teknikveckan nu har en i hemmet, förutom Peter som till en början var lite skeptisk men nu har två.

Läs vår recension

 

Hyrbara Elsparkcyklar

VOI och Lime har intagit våra städer! Aldrig har det varit så roligt att transportera sig i rusningstrafik på Stockholms trånga gator.

 

https://youtu.be/pMEM57apMeQ

MacBook Pro 13″

MacBook Pro 13 tum med touchpad är ett litet kraftpaket av rang och det finns få saker som inte går att göra på denna dator som storebror 15 tum kan men i ett betydligt smidigare format.

Läs vår recension

 

Sony WX-1000xM3

Sony WX-1000xM3 – Uppföljaren till förra årets i det närmaste perfekta WX-1000xM2 som redan då hade världens bästa brusreducering och ett superbt ljud. Med årets modell framtidssäkras den genom USB-C.

Se vår unboxing

 

https://youtu.be/DLTfEnw2d5E

iPhone XR

Vem kunde tro att det var Apples “budgetmodell” som skulle ta hem priset för årets bästa iPhone. Med samma processor och operativsystem är det i princip endast skärmen som är sämre jämfört med iPhone XS men i gengäld får vi den ultimata storleken på en iPhone.

Läs vår recension

 

Huawei Mate 20 Pro

En telefon med extra allt som gjorde att Marcus på allvar kunde tänka sig att byta till Android från sitt älskade Apple. Mate 20 Pro ligger perfekt i handen, har en riktigt fin design och en kamera som imponerar varje gång vi tar ett kort. Synd att Huaweis Android-version inte är renare från egna påhitt bara.

Läs vår recension

 

https://youtu.be/uZbOQrIg8gk

Huawei P20 Pro

Telefonen som satte en ny standard för vad fotografering med en mobiltelefon kunde vara tog Thors instagramande tog nya höjder och Android-versionen så lättförstålig att till och med som föddes med en iPhone kunde hitta med bravur. 

Läs vår recension

 

https://youtu.be/d1BqV3j5C8w

Google Home & Google Assistent

Länge trodde vi att svenska röstassistenter inte skulle kunna bli bra. Google Assistent på Google Home-högtalarna kanske inte är perfekt men den förstår nästan alltid vad vi säger i alla fall.


Produkter och tjänster vi inte var så imponerade av

 

https://youtu.be/6U_6BQiRebU

Funxim Charging Pad

– Vad som såg fantastiskt ut på pappret blev en blöt örfil när Kickstarter-laddaren från Funxim damp ned i brevlådan. Aldrig tidigare har ett så försenat och hype:at projekt blivit en sådan besvikelse. I kartongen hittade vi en plastig laddare som knappt gör jobbet.

 

https://youtu.be/b-FyZfHz49Y

DJI Spark

Spark – DJI Spark må ha kommit 2017 men vi tog oss en titt även under 2018 och nej, inget hade förändrats, den fortsätter vara DJIs svarta får med en kamera utan 4K och undermåliga räckvidd.

 

AirPower

AirPower – Produkten som Apple lovade oss 2018! Någonstans i Cupertino finns det en AirPower som fungerar så pass dåligt att den inte kan släppas ut till allmänheten. Istället så dinglar Apple moroten gång på gång i olika broschyrer framför våra åsneansikten med hopp om att vi inte ska gå någon annanstans för trådlös laddning.

 

Playstation Classic

Playstation Classic – Retro har aldrig varit så inne och alla vill göra en mindre version av sina gamla spelkonsoler men Sony fick inte riktigt samma framgångssaga som Nintendo. Med i lådan var en samling rätt tråkiga spel, ett rörigt UI och spelen var även dåligt optimerade.

 

https://youtu.be/qLHGAurkvF0

CarPlay

Apple CarPlay – inte ens efter sin tredje uppdatering som ger möjlighet för tredjepartsnavigationstjänster saknar vi att koppla in den om vi råkat glömma lightningkabeln hemma. Vem vill förresten ens behöva använda kabel för att koppla in den?

 

https://youtu.be/yOBBLykRbPY

IGTV

2018 skulle vara året då vi anpassade våra videor till telefonernas skärmar och inte tvärtom. Enligt Instagram skulle alla nu börja filma i vertikalt läge för att slippa vända på telefonen. Influensers i massor bjöds in för att skapa vertikala videor men allt det blivit är en liten ikon längst upp i Instagramappen som ingen klickar på

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!