Övrigt

Telenor inför pilotprogram för 5G i Norge

Privatpersoner får tillgång till 5G-nätet

Telenor meddelar idag via en pressrelease att man kommer dra igång ett pilotprogram för sitt kommande 5G-nät i Kongsberg, Norge.

Det är totalt fem familjer som kommer få tillgång till TV- och bredband via 5G-nätet i sina hem och testet kommer att pågå fram till sommaren 2019 men fler testpersoner kommer att läggas till under perioden. Testet görs dock inte bara med privatpersoner utan även Coop, stiftelsen Norsk Luftambulanse och Applied Autonomy kommer att delta.

Sigve Brekke, koncernchef på Telenor säger:

“Vi har arbetat länge med att förbereda för 5G och är otroligt glada för att nu kunna dela teknologin på riktigt med invånare och företag. Vi ser fram emot många spännande insikter från våra pilotkunder. Det kommer att hjälpa oss att snabba på digitaliseringen i Skandinavien och andra länder där vi verkar.”

I Sverige så lägger Telenor ordentligt med krut för att ha 5G på plats under andra halvan av 2019 och Telenors kunder kommer kunna börja använda 5G år 2020. Telenor meddelar även att 5G-nätet kommer bli ett mobilnät i världsklass som kommer vara rikstäckande och med 5G-nätet uppskattas det att man kommer nå hastigheter på 1-10 Gbps – vilket är betydligt mycket snabbare än dagens 4G-nät.

Källa Telenor

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!