Övrigt

Telenor låser upp iPhone 5s/5c/4s kostnadsfritt (uppdaterad)

Telenor har av någon oklar anledning har låst upp alla av operatören svensksålda iPhone 5s, 5c och 4s. Den sistnämnda modellen gäller enbart versionen med 8 GB lagringsutrymme.

Nyheten når oss via Macpro.se vars sajtägare Joacim Melin fått det bekräftat av Telenor på Twitter:

Telenorkunder ska inte behöva göra något annat än att aktivera om sina enheter via iTunes, varpå iTunes tar bort det befintliga operatörslåset. Enda kravet är att enheten är köpt av Telenor Sverige.

Vi har ställt frågan till Telenor om varför detta görs, och varför det endast berör Apples telefoner. Vi återkommer med ett eventuellt besked.

Upplåsning kostar vanligtvis 250-350 kronor

Operatörslås är vanligtvis något de svenska operatörerna länge tagit avgifter för, allt från 250 till 350 kronor, även efter det att bindningstiden för ett abonnemang löpt ut. Telenors ordinarie avgift för upplåsning är 350 kronor, och kan endast beställas 12 månader efter att enheten köptes.

Uppdatering: Tele2 slopade operatörslås på iPhone redan i slutet på förra året. iPhones som köpts från operatören från och med 13 november och framåt låses upp automatiskt. Eventuellt kan Telenors kostnadsfria upplåsning vara ett svar på just det (Tack Jon Carlestam).

Uppdatering 2: Detsamma gäller iPhones köpta från Telia sedan 24/1 2014. Läs mer hos Telia.

[source: http://www.macpro.se/2014/02/telenor-laser-upp-iphone-5s/ “MacPro.se”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!