Övrigt

Tesla öppnar orderböckerna för Model 3 i USA och Kanada

Den stora dagen är här för alla Tesla-fanatiker, i alla fall om du bor i USA. Från och med igår kan du nu gå in och beställa din Model 3 på nätet. Att beställa din Model 3 är inte återbetalningsbart och kostar 2500 amerikanska dollar up-front. Den kortaste leveranstiden är två till fyra månader för Performance-modellen.

Basmodellen med som kostar $35 000 finns dock inte att beställa i dagsläget, även om det står en beräknad leveranstid på 6-9 månader på deras hemsida och Long Range-varianterna med en eller dubbla motorer har en leveranstid på 3-5 månader.

I samband med detta räknar Tesla med att ta upp produktionen till 5000 bilar per vecka. Att producera samtliga 450 000 redan förbokade Model 3 världen över tar dock, med takten 5000 bilar per vecka, cirka två år – och då räknas inte de bilar som bokas under denna period.

Tesla räkmar dock med att inte behöva ta in ytterligare finansiering, dock med stor kritik från analytiker, så vi kan anta att deposit-avgiften kommer vara ett bra bidrag till Tesla’s kassa under de kommande månaderna.

Källa: arstechnica

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!