by • 21 maj, 2010 13:36 • Nyheter1 kommentar448

Tidningar i iPad med Pixel Mags

magazine-1

Vill du i Sverige köpa exempelvis de engelskspråkiga tidningarna Mac User, iCreate Magazine eller Wed Designer Magazine får du betala minst 150 kr i välsorterade tidningsaffärer. Vad sägs om att komma undan med 22-38 kr istället?

Tjänsten som det hela bygger på heter Pixel Mags och de har för tillfället 64 st olika tidningar att välja på till iPad. Allt från Retro Gamer Magazine till Onboard Snowboarding Magazine. Varje tidning blir sin egen App med en tidningshylla med bara dess nummer så man får ingen rörig virtuell hylla med olika tidningar vilket kan vara bra om man köpt på sig ett gäng.

Man behöver registrera sig hos Pixel Mags för att få ett konto men det gör man inifrån en av tidnings-apparna. Denna registrering gör också att du inte behöver köpa tidningarna igen om du skulle råka tömma ditt bibliotek.

När man köper en av tidnings-apparna som kostar mindre än ett nummer av samma tidning får man automatiskt med senaste numret. Så första numret är liksom ännu billigare. Men kan förstås köpa äldre nummer om man letar efter en viss artikel. Vill man inte köpa lösnummer går det också bra att köpa en 6-månaders prenumeration av en viss tidning till rabatterat pris. Mac User exempelvis kostar 229kr vilket förmodligen är billigare än två lösnummer köpta i Sverige.

magazine-2

Navigeringen är inte optimal men fungerar bra. Man behöver zooma in då och då för texten blir för liten att läsa om man visar hela sidan men det får man räkna med. Man kan bläddra som i iBooks genom att ta tag i ett hörn och får då en animerad sidbläddring. Eller så klickar man nere i högre hörnet så byter den sida med en snabbare animation. Klickar man i nedre vänstra hörnet så går man bakåt. Dubbelklickar man på sidan så går man in i zoom-läget och det går snabbt att zomma in och panorera runt.

magazine-3

Ett enkelklick tar fram menyläget och visar tumnaglar av alla sidor så man snabbt kan ”bläddra” igenom till rätt sida. Klicka tumnageln för att visa sidan eller skrolla fram till en sida längre fram. Här är det stora och tydliga tumnaglar så man slipper chansa så mycket för att hitta rätt.

magazine-4

Dessuom finns det innehållsförteckning och sökfunktion så du ännu snabbare ska hitta rätt i tidningarna. Entrevlig funktion är att du också kan styra iPod-funktion ifrån apparna om du känner för att lyssna på musik samtidigt som du läser. Smidigt så man slipper lämna läsningen för att starta iPod-appen.

Klicka dig vidare för att se alla tidningar som är tillgängliga via Pixel Mags.