Skrivet den 22 augusti 2018 kl 05:35 av Nyheter3 kommentarer403

Tillbaka till min Mac slutar fungera med macOS Mojave

Apple går nu ut med informationen om hur de förbereder dig inför deras nya macOS Mojave.

I och med Apples nya macOS så kommer funktionen Tillbaka till min Mac sluta fungera.

Tillbaka till min Mac är en funktion som Macanvändare länge kunnat använda för att få tillgång till sina datorer även om de inte funnits i närheten. Tillbaka med min Mac har varit inbyggt på alla Apples datorer och det har varit möjligt att komma åt dem oavsett var du befunnit dig om du haft det påslaget.

Nu har Apple lagt upp en sida för hur du förbereder dig inför macOS Mojave och att funktionen blir otillgänglig.

Apples nya satsning för att komma åt filer är iCloud in the Cloud.

När du aktiverar iCloud Drive överförs dina filer automatiskt till iCloud. Där sparas de säkert och är tillgängliga på alla dina enheter. Aktivera mapparna Skrivbord och Dokument i iCloud Drive för att även spara dem i iCloud. Nu har du alltid tillgång till alla dina filer på alla enheter.

Läs om hur du ställer in iCloud Drive och lägger till filer på skrivbordet eller får mer hjälp med iCloud Drive.

Du börjar med 5 GB kostnadsfritt lagringsutrymme i iCloud och du kan uppgradera när du vill från vilken enhet som helst. iCloud Drive har en storleksbegränsning på 50 GB för en enskild fil.

För att få tillgång till skärmen så hänvisa Apple till deras funktion Skärmdelning.

Om du har flera Mac-datorer kan du med skärmdelning använda en Mac för att visa och fjärrstyra din andra Mac. Det innebär att du kan öppna, flytta och stänga filer och fönster även när du befinner dig på en annan plats, så du kommer alltid åt det du behöver. Läs om hur duställer in och använder skärmdelning.

Slutligen så hänvisar de till sitt program Apple Remote Desktop.

Om du har mer än en Mac-dator kan du med Apple Remote Desktop även använda appar och arbeta med filer som finns på din andra Mac-dator, även om du befinner dig på en annan plats. Vill du använda en app som endast finns på din andra Mac-dator så kan du göra det. Läs mer om hur du använder Apple Remote Desktop.

Apples Remote Desktop är ett program som kostar 849kr

Apple

3 kommmentarer på Tillbaka till min Mac slutar fungera med macOS Mojave

  1. Marcus Attefors skriver:

    Yes, sidan gick ned igår då vi fick så mycket trafik och lite saker strulade till sig med annonserna, jobbar på det! Tills vidare funkar det bra på dator!