Övrigt

Tomb Raider Anniversary – Efter 12 år har ingenting förändrats

I och med Tomb Raider Anniversary får vi gå tillbaka och bli inspirerade av Lara Crofts 12 år gamla originaläventyr som man lånat friskt ifrån. Tomb Raider Anniversary är otroligt snyggt när jag står och blickar ut över Perus berg. Tyvärr håller det inte riktigt i sig för bergen förvandlas snabbt till trånga passager som dessutom är på tok för likriktade.

Målet är att finna den sägenomspunna staden Atlantis och det tar oss genom Peru, Egypten och Grekland.  Trots vår färd runt halva jordklotet är det något repetitivt då det nästan alltid handlar om att klättra, öppna lås, klättra lite igen, skjuta en eller flera blodtörstiga djur och så börjar det om igen, genom hela spelet.

Kontrollerna är dock väldigt bra och det är sällan vi kan skylla på någon annan än oss själva när vi faller ner mot en säker död.

Till skillnad mot flertalet andra spel som släpps nu fungerar Tomb Raider Anniversary på en dator med integrerad Intelprocessor så som Mac Mini och tidigare Macbook och MacBook Air.
En andra bedömning
Då jag själv aldrig spelat serien särskilt mycket genom åren kollade jag med en kollega som är ett desto större fan. Han berättade att han tyckte att det kändes väldigt mycket om att komma tillbaka till 1996 och det är typ hej och välkommen och sedan fortsätter man döda utrotningshotade djur så som man gjort de senaste 10 åren. Tyvärr alltså.

Namn: Tomb Raider Anniversary – www.feralinteractive.com/game/tombraider

Releasedatum: Ute nu

Cirkapris 450 kronor

Betyg: 2,5/5

Tomb Raider Anniversary är utlånat av Feral Interactive

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!