Övrigt

Två saker du inte kan göra med nya 27″ iMac

imac-27-2012

Apple lanserade nya omdesignade iMac med buller och bång och var ärliga med att tillgången den närmsta tiden skulle vara allt annat än god, speciellt när det gäller den större 27″-modellen. Bristen på de båda iMac-modellerna är fortfarande tydlig: 7-10 dagar för 21″-modellen och för den större finns inget mer specifik leveranstid än “januari”.

En del av de som var snabba på köpknappen har dock redan fått hem sina iMacs, även den stora modellen, och det framkommer nu att det finns två viktiga skillnader på denna generations 27″-iMac och förra generationen. För det första går det av okänd anledning inte att installera Boot Camp på 27″-iMacs som också har tillägget med Fusion Drive 3TB. För det andra är inte nya iMac VESA-kompatibelt och fungerar därför inte med diverse VESA-fästen för montage på vägg, arm eller stativ.

Ingen Boot Camp på Fusion Drive 3TB

Apple listar själva detta som en begränsning för just det stora Fusion Drive-paketet med 3TB lagringsutrymme. Exakt vad det beror på förklaras inte. Apple skriver bara att Boot Camp Assistant – programmet som skapar en partition för att köra Windows på – inte har stöd för 3TB-varianten av Fusion Drive. Du som är beroende av en Windows-partition  gör därför klokt i att antingen avvakta till Apple uppdaterar Boot Camp Assistant (och/eller OS X) eller helt enkelt inte lägger till 3TB Fusion Drive i din beställning.

iMac boot camp symptom

Är inte kompatibel med VESA-fästen

Den andra skillnaden från föregående generation är att nya iMac 27″ inte har stöd för att monteras på en vägg. Apple säljer själva ett VESA-fäste där det nu i minimal typsnittsstorlek står utskrivet att fästet inte fungerar med nya iMac. Apple har också i ett uttalande till amerikanska sajten MacTrast bekräftat att det saknas kompatibilitet med VESA-fästen.

VIA: CULT OF MAC,
KÄLLA: APPLE (2), MACTRAST
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!