by • 1 oktober, 2015 • NyheterComments (1)1033

Tweetbot 4 lanseras med stora nyheter

För fjärde året i rad släpper TapBots en ny version av den hyllade Twitter-klienten Tweetbot för iOS, och denna gången får även iPad-användare ta del av alla nyheter från start. Tweetbot för iPad hade fram tills idag fortfarande ett gammal design som inte gjorde appen rättvisa efter att iOS 7:s minimalistiska design lanserades.

Bland nyheterna hittar vi en helt ny vy – Activity Tab –, ett slags notiscenter som visar de senaste händelserna. Här ser du vem som nyligen favoritmärkt, retweet:at, citerat eller svarat på dina tweets. Utöver detta får du också i Activity-vyn en statistisk överblick som bland annat visar antalet favoritmarkeringar, retweets, nya följare m.m för dagen. Du kan också i en graf få en överblick över hur antalet interaktioner sammanlagt ser ut för den gångna veckan.

Överlag är denna nya vy oerhört trevlig för dig som använder Twitter ofta, och utan tvekan är Tapbots statistiska vyer på många sätt bättre än Twitters egna.

screenshot_05@2x    Tweetbot4 screen 1

Vidare finns en rad andra förbättringar och nyheter. Det går nu att snabbsvara direkt på en inkommande iOS-notis, det är enklare att välja bilder från bildbiblioteket och profilsidor innehåller mer information och gör det framförallt mer lättillgängligt att exempelvis komma åt en användares senaste tweets. För iPad finns stöd för split-screen och för iPhone 6/6s och 6/6s Plus kan du i liggande läge få en tvåkolumnsvy.

En annan viktig nyhet värd att nämna är att Tweetbot 4 har implementerat stöd för nya ”Safari Web View Controller”, som kort och gott är ett nytt sätt för appar att visa webblänkar i själva appen. Detta stöd gör att när du öppnar en länk i Tweetbot slipper du saker som att gång på gång avvisa cookie-meddelanden. Öppnar du en länk till en sida som du redan är inloggad i (i Safari) är du även det i in-app-visningen av webbsidan.

Tweetbot 4 kostar inledningsvis 49kr på App Store. Efter detta introduktionspris kommer priset gå upp till 99kr.

Köp: Tweetbot 4 | App Store

Tweetbot4 screen 2    Tweetbot4 screen 3