Övrigt

Tweetbot tar bort funktioner på grund av Twitters uppdatering

Inför en kommande uppdatering av Twitter så har Tapbot släppt en uppdaterad version av sin Tweetbot app för iOS som blir utan funktioner som har funnits i flera år.

En funktion som har blivit borttagen är tidslinje streaming över WiFi vilket innebär att Twitters tidslinje kommer att uppdatera varannan minut istället för att uppdateras direkt. Pushnotiser för direktmeddelanden och omnämnanden are också fått en fördröjning på några minuter.

Pushnotiser för likes, retweets, nya följare och citeringar har blivit avstängda. Däremot säger Tapbot att de redan nu kollar på möjligheter om man kan lägga till några av pushnotiserna inom snar framtid.

Aktivitets och statistiktabbarna har blivit borttagna helt och hållet från appen och eftersom att Apple Watch är beroende av dessa tabbar så har även deras version av Tweetbot på Apple Watch tagits bort.

Tapbot säger att de är ledsna att de behövde göra dessa förändringar men att Twitter har valt att eliminera specifika funktioner som ges till appar som är utvecklade av tredjepart utan att ge några andra alternativ.

“On August 16th Twitter will disable parts of their public interface that we use in Tweetbot. Because Twitter has chosen not to provide alternatives to these interfaces we have been forced to disable or degrade certain features. We’re sorry about this, but unfortunately this is totally out of our control.”

Twitter kräver nu att Twitterklienter ska betala för premium eller enterprisekonton för att få vissa funktioner.

Källa: MacRumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!