by • 15 september, 2010 • NyheterComments (0)223

Tweetie for Mac är på gång och Twitter.com får nytt utseende

Strax innan Twitter köpte Atebits och dess utvecklare Loren Bricher var Tweetie till Mac på gång att släppas i en efterlängtad ny version.

Efter uppköpet blev det tyst om Tweetie. Istället för en ny version till Mac byggdes Tweetie 2 till iPhone om till Twitter for iPhone. Därefter kom Twitter for iPad.

tweetie_screenshot

Vad som hände med Tweeite till Mac har varit oklart men nu verkar det vara så att Twitter också köpte Tweeite till Mac och inte bara utvecklaren och iPhone-versionen.

För att klargöra skriver nu Ryan Sarver, Director of Platform på Twitter skriver i Google-gruppen för Twitter Development Talk.

  To be clear, Tweetie for the iPhone and it’s developer,
  Loren Brichter, were the focus of our acquisition, but as part of the
  deal we also got Tweetie for Mac.

  Loren had been hard at work on a new version of Tweetie for Mac that
  he was going to release soon. Our plan is to still release the new
  version and it will continue to be called Tweetie (not renamed to
  Twitter). We will also discontinue the paid version.

Glädjande att den nya versionen förhoppningsvis snart kommer ut och kanske har den fått med sig några av godbitarna från Twitter for iPad.

new_twitter

Dessutom lanserar Twitter ett nytt utseende för sin web som just tagit inspiration från Twitter for iPad där informationen nu presenteras i kolumner. Se filmen nedan.

I vänstra kolumnen finns tidlinjen, @mentions, retweets och sökningar i ett fliksystem. I den högra finns bland annat vilka du nyligen börjat följa, vilka som nyligen börjat följa dig m.m.

Läs mer: Meet the new Twitter.com