Övrigt

Uber fokuserar på cyklar före bilar

Uber har idag meddelat att de kommer att lägga stort fokus på sin affärsverksamhet för elmopeder och elcyklar och därmed lite mindre på bilar även fast de kan skada deras vinst en aning. Chefen för företaget som går under namnet Dara Khosrowshahi säger att fordon där man transporterar sig ensam är mycket mer populära i innerstäder. Han tror även att människor kommer att resa mer frekvent i framtiden men att dessa resor kommer att vara kortare.

Till Financial Times sade han följande:

“During rush hour, it is very inefficient for a one-tonne hulk of metal to take one person 10 blocks. Short-term financially, maybe it’s not a win for us, but strategically long term we think that is exactly where we want to head.”

Uber har investerat i en hel del cykelfirmor det senaste året. De har nu JUMP elcyklar tillgängliga i åtta amerikanska städer såsom Washington, New York och de kommer även att snart lansera i Tyskland, Berlin. De har även gått ihop med ett företag som heter Lime som fokuserar på elektriska mopeder. Chefen medger att Uber kommer att tjäna mindre pengar från en cykeltur gentemot en biltur men att det ändå kommer kompenseras i slutändan då folk kommer att använda appen oftare då de reser med frekvent med cyklar.

“We are willing to trade off short-term per-unit economics for long-term higher engagement.”

Han nämnde även att Uberförare kan förlora lite pengar över det nya fokuset men att förare som kör längre resor skulle tjäna mer på detta.

Källa: BBC UK

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!