Skrivet den 9 augusti 2018 kl 21:28 av NyheterKommentera40

Uber skaffar nya partners för hjälp med flygande taxibilar

Uber har nu lagt till University of Texas i Austin till sin lista över partners då de försöker att göra sina flygande taxibilar till verklighet. Företaget jobbar även tillsammans med amerikanska arméns forskningslaboratorium på ett projekt för att ta fram rotorbladsteknologi för sina framtida taxibilar.

Uber vill börja testa UberAIR i 2020 och ha det kommersialiserat vid 2023 i städer som Dubai och Los Angeles. Specifikationerna som företaget har lagt ut på sina framtida taxibilar är inte nådiga då de ska klara av att bära fyra fullvuxna människor.

Take-off och landning med dessa taxibilar kan bli mellan 160-320 km/h. Specifikationerna för dessa funktioner har Uber tagit fram tillsammans med NASA och andra flygföretag. För att hjälpa Uber att träffa dessa riktmärken kommer ett forskarteam från University of Texas att undersöka effektiviteten och ljudnivåerna av det nya systemet där dubbla rotorblad som sitter på varandra och roterar i samma riktning.

De senaste testerna har indikerat att detta är mycket mer effektivt än tidigare tillvägagångssätt. Uber betalar universitetet ungefär 185 000 dollar för 18 månaders arbete.

Källa: Engadget