Skrivet den 23 augusti 2018 kl 22:41 av NyheterKommentarer inaktiverade för Undersökning utforskar varför användare byter mobila operativsystem141

Undersökning utforskar varför användare byter mobila operativsystem

Tim Cook som är Apples VD brukar prata om hur stor andelen är som byter från Android till iOS. Färsk data föreslår att folk som byter från Android står för 10-20 procent av iPhone köpen.

En ny undersökning av PCMag som har gjorts på 2500 människor gräver lite djupare ner i anledningarna kring varför iOS användare byter till Android och tvärtom.

18 procent av användare som byter mobilt operativsystem går från Android till iOS medans 11 procent går från iOS till Android.

47 procent av användarna som byter från Android till iOS sade att de gjorde detta för en bättre användarupplevelse medans 25 procent nämnde ”bättre funktioner” såsom kamera och design.

På Android sidan så sade användarna att man bytte till Android från iOS för att få en bättre användarupplevelse och lägre pris.

I undersökningen så var det hela 71 procent som aldrig har bytt alls och därmed var lojala till sitt operativsystem. Baserat på data som delades tidigare i år så är både iOS och Android fans lojala till vardera operativsystem.

Det är generellt svårt för mobiltillverkare att få användare att byta operativsystem och därför har Apple använt sig av olika metoder för att lura över användare såsom bytesmöjligheter, en iOS app för att hjälpa till med flytten och en ”bytessida” som förklarar varför man borde byta.

Enligt PCMags undersökning är inte operativsystemet den största anledningen till varför kunder väljer en telefon över en annan. 33 procent sade att priset spelar en stor roll medans 26 procent pratade om märket och slutligen 19 procent som sade att operativsystemet spelade roll.

Källa: MacRumors

 

Comments are closed.