by • 24 november, 2014 08:42 • Nyheter1 kommentar523

”Upp”-laddaren med bränsleceller börjar säljas i Storbritannien

Den första helkommerisella portabla batteriladdaren baserad på väte har nu lanserats i Storbritannien. I ett avtal med Apple kommer nu alla brittiska Apple Store-butiker börja sälja ”Upp”.

Det brittiska företaget bakom produkten, Intelligence Energy, ryktades förra året ha ingått ett mer omfattande partneravtal med Apple. Kärnan i ryktet fokuserade på att Apples portabla produkter inom loppet av några år skulle få sina lithium-batterier ersatta av ny teknik från Intelligence Energy. Om detta är en startgrop för en långsiktig sådan plan eller om detta är allt att vänta från samarbetet av de två företagen är oklart.

Screen Shot 2014-11-23 at 22.52.39

Upp består av en USB-kontakt och utbytbara patroner som är fyllda med väte. Laddaren inklusive en fulladdad patron kostar 149 pund (ca 1700 kr). När patronen är slut kan dessa fyllas på i butik för 5,95 pund (ca 70 kr). Den som vill kan köpa till extra patroner för 49 pund styck (ca 570 kr).

Med en kapacitet på 25 wh per fulladdad patron ska det enligt företaget räcka till en hel veckas laddning för en smartphone vid normalt användande (fem fulla laddningar). Laddningen ska också ske lika snabbt som vid laddning via ett fast eluttag.

När eller om Upp kommer att få en internationell lansering är i nuläget oklart. Klart är dock att företaget satsar hårt på sin teknologi och har fungerande prototyper på bilar, mopeder, motorer som alla drivs av denna bränslecellsteknologi.

[source:http://www.intelligent-energy.com/about-us/media-room/news/company-news/2014/11/19/upptm-now-available-at-apple-stores-across-the-uk ”Intelligent Energy”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”bränslecell, bränsleceller, Upp, Intelligent Energy” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]