by • 16 oktober, 2010 • NyheterComments (4)237

Uppgifter om kommande MacBook Air?

is_it_macbook_air

Ryktena om en stundande uppdatering av MacBook Air blir allt starkare. Flera ryktessajter rapporterar om detta idag och det förekommer även bilder.

Sammanfattningsvis så ser läget ut såhär. Den nya modellen kommer att baseras på ett unibody-skal. Eventuellt med inslag av kolfiber för att hålla vikten nere. Borta är luckan man öppnade för att komma åt bl.a. USB-kontakterna då dessa nu är fullt synliga som på andra MacBook-modeller. Grafikkretsen är Nvidia MCP89.

Någon optiskt läsare finns inte heller utan utrymmet används för att maximera batteritiden. Processorn är en Intel Core 2 Duo CPU vilket förmodligen också valts med tanke på batteritiden eller så är bilderna på protypen gamla och en nyare processor kan vara aktuellt, kanske en från AMD för första gången i en MacBook.

Lagringen sker inte på hårddisk utan någon form av SSD handlar det om. Möjligen en ny modell som gör att den startar omedelbart som iPhone och iPad. Skärmstorleken har länge ryktats bli 11.6 tum men den modell som Engadget fått bilder på verkar vara en på 13.3 tum liksom tidigare.

Men så klart är detta bara rykten så ta det med en nypa salt…