Övrigt

Utvecklare bör minska datalagringen i iCloud

icloud_data

Lyssnade på senaste avsnittet av podcasten Build and Analyze med Dan Benjamin och Marco Arment. Marco är utvecklaren bakom utmärkta tjänsten och appen Instapaper.

Nu när du kan göra backup på din iPhone via iCloud så vill Apple se till att alla appar lagrar så lite data som möjligt i den delen av en apps bibliotek som backas upp.

Kort beskrivet kan man säga att en app har två bibliotek att spara data i. Documents och cache. All data som sparas i documents kommer iTunes eller iCloud att göra backup på medans den i cache lämnas på mobilen. Tanken är att data som kan återskapas eller laddas hem igen inte ska behöva laddas upp till iCloud.

Om vi tar en tidningsapp eller podcastapp som exempel så vill Apple att nedladdningarna inte längre sparas i documents utan i cache. Resultatet blir då att du inte behöver använda så mycket plats i iCloud där 5GB är gratis.

Så för oss användare är chansen större att vi inte behöver betala för extra lagring i iCloud vilket är bra. Om din iCloud inte fylls av backup så får du helt enkelt mer plats för lagring av andra dokument. Nackdelen är att när vi återställer från en backup så måste vi ladda hem mycket material på nytt om jag förstått allt rätt.

Dessutom har Apple meddelat att den data som är lagrad i cache när som helst kan komma att rensas om utrymmet behövs till annat. Exempelvis om du spelar in video och lagringsutrymmet på din enhet håller på att ta slut så kommer det ges plats genom att filer i cache tas bort.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!