Skrivet den 8 augusti 2018 kl 19:55 av Nyheter6 kommentarer929

Vad hände med Apple TV som spelkonsol?

Apple TV 3 och tidigare versioner blev kallade ett hobbyprojekt av Apple men den stämpeln försvann snabbt när Apple visade upp Apple TV 4 den 9 september 2015.

Den nya pianolackade svarta lådan med ett äpple på toppen var helt plötligt så mycket mer än bara en liten låda för att visa Netflix och några fåtal appar till – nu fanns det en hel App Store. Kunderna jublade, utvecklarna jublade och Apple jublade. Jag minns att jag var snabb på bollen med att köpa mig en Apple TV 4 då en App Store proppad med appar och spel lockade något ofantligt. Bara tanken på att dom flesta spelen i App Store till iPhone skulle portas och gå och spela på Apple TV 4 gjorde så det nästan vattnades i munnen på mig.

Till en början verkade allt väldigt lovande och spelen rullade ut på löpande band, SteelSeries släppte även sin gaming-kontroll Nimbus – för om man ska vara helt ärlig så är det inte speciellt ergonomiskt att spela med den medföljande fjärrkontrollen.

Åren gick och nu har det snart gått tre år sedan Apple TV 4 lanserades. Än idag är många av dom spelen som kom under första och andra året i topplistan och det är inte speciellt mycket nya spel som ramlar in i App Store. Min dotter på fyra år älskade till en början Lego Duplo Train men det är kort, enformigt och ganska dåligt gjort. Min egna favorit och faktiskt ett av dom enda spelen jag har fastnat för är Altos Adventure som bjuder på harmonisk musik, vackra landskap och hela spelet går ut på att man åker snowboard ned för ett berg och ställs inför en rad utmaningar.

Det känns som jag har testat det mesta som finns i App Store och det mesta faller väldigt platt och är dessutom rätt dåligt genomfört. På iPhone funkar många av spelen och är rätt underhållande men på en Apple TV funkar det inte riktigt och jag tror även utvecklarna har insett det. Jag hoppas verkligen något händer i framtiden då jag verkligen tror att spel på Apple TV skulle kunna bli en succé.

Spelar ni spel på er Apple TV och i så fall vilka spel?