Övrigt

Vi besökte Sveriges största LEGO-mässa

 

Den 8:e juli besökte  Teknikveckan Klossfestivalen, som är Sveriges största LEGO-event och som anordnades på Conventum Arena i Örebro.

Mässan arrangerades i samarbete med klossbutiken.se, vilket betydde att det fanns massor av lego att fylla på till sin arsenal där hemma till lite bättre priser. Man kunde även på plats, bygga vad man ville från en stor sandlåda av lego, och sedan köpa det man byggt.

På Klossfestivalen fanns lego-utställningar med allt ifrån Tintin, Harry Potter, Star Wars, Batman & Super Mario till utbildningar för att skapa stop motion-filmer. Vi kunde tävla i vem som satte ihop legofigurer snabbast, eller vem som kunde bygga det högsta legobygget på tid.

 

Utställningarna som fanns att skåda var riktigt maffiga och snygga. En av undertecknads favorit var en stad som omringades av en tågräls med körande tåg på. Och i stadens utkant fanns stora blomstrande ängar och skog med en tillhörade sjö. Det fanns så mycket liv i denna stad med legofigurer som arbetar, gifter sig, simmar etc.

Till vänster: En del av stora staden.
Mitten & höger: Ett litet sågverk bredvid staden

 

Det fanns en helt del Star Wars-byggen som imponerade. Gigantiska skepp men också imponerande uppradning av Stormtroopers.

till vänster: Dreadnought Class Exacutor Star Destroyer mitten & till höger: Eclipse Class Dreadnought Super Star Destroyer

 

The Emperor Arrives – Mäktig uppradning stormtroopers.

 

Man kunde nästan höra Darth Vader’s andetag.

 

Det är de små detaljerna som gör det.

 

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!