Övrigt

Vi har skrivit ut en miniratt till Xbox-kontrollen

Funkar rätt bra faktiskt

Thingverse dök det i mitten på augusti upp en ritning på en liten miniratt som man fäster på sin Xbox One-kontroll från användaren Pixel2.

Vi blev nyfikna på denna miniratt så vi tog hjälp av Andreas Öberg och med hans 3D-skrivare skrev vi ut en ratt för att testa hur bra det går att spela med den. Utskriften tog oss ca 3 timmar med extra fin kvalité och utskriften gjordes med en Creaility CR-10S och den skrevs ut i två omgångar.

Att montera den lilla ratten på sin kontroll är busenkelt och går väldigt fort, men något värt att tänka på är att ratten blockerar alla andra knappar – så man får montera ratten precis innan man ska bege sig ut på racingbanan. Vi spelade ungefär en timme och till en början gick det väldigt dåligt men på slutet tog det sig och det hela blev aningen lättare.

Chansen att vi skulle byta ut dom vanliga styrspakarna mot denna lilla miniratt är inte så stor men det är helt klart en rolig grej att ha hemma och ta fram när man bjuder över sina vänner. Någon som den däremot passar bra för är barn, Xbox One-kontrollen är rätt stor och det är inte alltid så lätt för dom små liven att nå styrspakarna på kontrollen. Ratten underlättade detta en hel del och min dotter på fyra år kunde navigera bilen i Forza om än lite sladdrigt – men kul hade hon.

I videon ovan kan ni ta er en titt på hur det gick till när miniratten skrevs ut och när vi spelade med den. För att ladda ned ritningen kan ni klicka er vidare här.

 

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!