Övrigt

Vi har tagit en titt på Devolos kommande Magic-serie

Snabbt WiFi i hela hemmet

Teknikveckan har varit och träffat det tyska nätverksföretaget Devolo och fått ta en titt på deras kommande Magic-serie som fyller hela ditt hem med stabilt, snabbt, trådlöst internet.

Dom flesta har nog ett par rum i huset där den trådlösa mottagningen inte är fullt så bra som om man går lite närmare sin router och Devolo säger nu att man har lösningen på detta. Deras nya Magic-serie består av en rad olika produkter som du helt enkelt kopplar in i ditt eluttag för att få bättre WiFi-mottagning i hemmet.

Standard för powerline-segmentet har tidigare legat på 1200 Mbps men Devolo Magic levererar hastigheter upp till 2400 Mbps. Enheterna ska hantera avstånd på 500 meter och dom har andra generationens G.hn-chip vilket ska förbättra stabilitet, räckvidd och prestanda. Varje enhet som du kopplar in i ett eluttag har även individuell krypterad internetanslutning.

Installationen av Devolo Magic ska vara så pass enkel att man mer eller mindre kan köpa ett startpaket till sina teknikfientliga föräldrar och låta dom sköta installationen. När den första adaptern är inkopplad så är det bara att placera ut dom andra i rummen direkt i eluttaget och sen sköts parningen mellan enheterna helt automatiskt.

Devolo Magic har även stöd för mesh och produkterna väntas komma ut i handeln i slutet av oktober. Det kommer att släppas två varianter av Devolo Magic och den första heter Magic 1 och dom ger en hastighet på 1200 Mbps medans Magic 2 ger hastigheter upp till 2400 Mbps.

Priset för ett startpaket med tre enheter kommer att kosta 2499 kronor om man köper Magic 1 och väljer man Magic 2 så kostar ett startpaket med tre enheter 2099 kronor. Om detta fungerar så pass bra och smidigt som det låter kommer vi att återkomma med när vi har hunnit testa Magic ordentligt.

 

 

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!