Övrigt

Vi spårar ingen säger Steve Jobs

Ingen kan väl ha missat att det har upptäckts att din iPhone och iPad sparar en fil med data om vart du har befunnit dig. Kritiken har varit stark men är den rättvis? Apple överför inte informationen till sig själva, något som däremot Google gör via Android.

Den data som sparas i din iOS enhet är inte heller speciellt detaljerad, den baseras på triangulering mellan mobilmaster och wifi-accespunkter som din enhet får kontakt med. Det är inte GPS positionering vi pratar om.

Hur som helst ska det bli intressant att se vad Apple har att säga om detta, det bör komma ett officiellt uttalande som klarlägger vad informationen används till.

Fram till dess får vi hålla till godo med ett av Steve Jobs berömda mail. Ett svar som inte precis klarlägger saker och ting.

Q: Steve,
Could you please explain the necessity of the passive location-tracking tool embedded in my iPhone? It’s kind of unnerving knowing that my exact location is being recorded at all times. Maybe you could shed some light on this for me before I switch to a Droid. They don’t track me.

A: Oh yes they do. We don’t track anyone. The info circulating around is false. Sent from my iPhone

Via Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!