by • 11 maj, 2009 06:01 • NyheterInga kommentarer187

Video Capture digitaliserar dina gamla videoband

Video Capture

Video Capture är en ny liten leksak från Elgato, företaget som gjort sig kända för sina fantastiskt trevliga tv-mottagare med tillhörande mjukvara. Video Capture låter oss göra om våra gamla VHS-band eller andra analoga konstigheter till något som iTunes och iPodarna sväljer.

Funktion är egentligen inte särskilt ny för Elgato då de har minst två analoga tv-mottagare med rätt kontakter. Skillnaden verkar vara att man nu skippat tv-delen och på så sätt fått det billigare samt att mjukvaran som följer med är mer anpassad för ändamålet.

Detta är inte ett helt osmart drag från företaget, med tanke på att allt fler och fler tittar på tv via nätet och därmed slipper ha en Mac som spelar in programmen åt en så gäller det att hitta nya användningsområden för sin teknik. Något man säkert lyckas med för ser vi till skärmdumparna från mjukvaran så verkar det vara så enkelt så att till och med min far fixar det. (Och då pratar vi alltså om visserligen världens bästa pappa men ändock en pappa som precis lärt sig termen WAP, och då enbart för att kunna följa Dagens fågel)

Video Capture klarar VHS, Video8 och Hi8 oberoende om det är NTSC (Framförallt USA), SECAM (Framförallt Frankrike), PAL eller PAL/60 (Europa).

Priset är cirka 1100 kronor och ser vi till leverantörernas saldon så har den inte riktigt dykt upp på den svenska marknaden ännu.

Mer info hos elgato.com.

Video Capture 1 Video Capture 2 Video Capture 3 Video Capture 5 Video Capture 5 Video Capture 6

Reklam: Köp Video Capture hos Kullander.se, i alla fall snart.