Övrigt

Videoklipp och betatestning kommer till App Store i iOS 8

Under den del av WWDC-presentation som riktades mer mot utvecklare framkom det en rad nya App Store-relaterade nyheter – nyheter som inte kommer en dag för tidigt.

För det första kommer utvecklare nu kunna sälja appar i paket till rabatterade priser, där Toca Boca-spelen visades upp som ett exempel. Därutöver kommer Apple att börja tillåta att utvecklare marknadsför sina appar med videoklipp vid sidan av de statiska skärmdumparna.

iOS 8 Keynote App bundles

Ny kvalitetsmärkning

Sökningen i App Store har förbättrats också, där appen nu kan visa trender bland alla App Store-sökningar och relaterade sökord. Sökresultaten har dessutom återgått till en vertikal lista som hela tiden fylls på allt eftersom du närmar dig botten.

En ny märkning – “Editor’s choice” – kommer att visas på de appar som Apples redaktion utsett vara en bra app, vilket ska göra det enklare för användare att hitta kvalitativa appar och nya sektionen Explore gör det enklare att bläddra bland kategorier och underkategorier för att hitta något spännande.

Testflight

Efter att Apple köpte upp betatestningsplattformen Testflight tidigare i år har det varit ganska tyst på den fronten. Men nu har man meddelat om planerna och Testflight kommer att integreras i App Store. Utvecklare kan bjuda in användare att testa sina appar via Testflight som hanterar distribution av uppdateringar och listar saker som ska testas.

Totalt meddelade Tim Cook att det nu finns 1,2 miljoner appar i App Store och att dessa totalt laddats ned 75 miljarder gånger.

[related]Mer från WWDC[/related][display-posts tag=”WWDC2014” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!