Övrigt

Virtuell placering av möbler med IKEAs nya katalog

IKEA ligger inte på latsidan när det gäller att hitta nya sätt att presentera sina produkter på. Redan i 2013 års produktkatalog använde de sig av en app som kompletterade pappersutgåvan med extra information på webben.

Den 16 augusti är det dags för 2014 års katalog och IKEA har valt att ta “augumented reality”, förstärkt verklighet,  på allvar. Med IKEAs app i mobiltelefonen eller surfplattan kan du scanna någon av katalogens 90 interaktiva sidor för att sedan få upp en interaktiv möbel på enhetens skärm.

Genom att använda sig av själva katalogen som riktmärke kan appen med hjälp av kamera visa hur möbeln skulle se ut i ett rum. Appen känner av rummet samt möbelns placering och kan därefter skapa en tredimensionell interaktiv möbel. Du kan spara dina möbleringar i stillbilder för att kunna titta på dem senare.

[youtube id=dwt-mgxq_ao]

IKEA-appen för både Android och iOS kommer att uppdateras i sinom tid med funktionaliteten.

IKEA-katalogen kom ut för första gången 1951. Nu för tiden ges den ut i 44 länder på 30 olika språk och har en upplaga på 210 miljoner exemplar vilket gör att den räknas till några av de mest spridda trycksakerna i världen.

Årets upplaga är den första då både kvinnor och män presenteras i samtliga upplagor,  efter protester från förra årets snedsteg när man valde att retuschera bort kvinnor i den Saudiarabiska utgåvan.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!