Skrivet den 27 juni 2018 kl 20:07 av NyheterKommentera337

Vivo’s nya Face ID-teknik kan bli en utmanare till iPhone

Vivo har redan imponerat på teknikvärlden genom att visa sin telefoner med extrema, minimala sorgkanter. Vivo var även först med att trycka in fingeravtrycksläsare under displayen i en mobiltelefon.

Nu har Vivo, via en pressrelease, annonserat ut en ny typ av TrueDepth-kamerasystem, som precis som Face ID läser av ditt ansikte i 3D. Men istället för iPhone X’s Face ID som analyserar över 30 000 osynliga punkter i ditt ansikte, så gör Vivo’s nya teknik det med 300 000 punkter. Alltså tio gånger så många punkter som ska identifiera ditt ansikte.

Vivo’s nya teknik som kommer sitta bredvid ”selfiekameran”, fungerar genom att pulsera ut ljus mot ansiktet och tillbaka till sensoren för att sen räkna ut tiden det tog för ljuset att komma tillbaka. Vivo säger denna 3D-mätning ska fungera upp till 3 meter ifrån telefonen.

Den tekniska termen för denna teknik kallas “structured light”, och är något som andra mobiltillverkare, som till exempel Oppo, har övervägt att använda för deras telefoner detta år. Men ingen har riktigt bestämt sig för om det varit värt att satsa på att ha i sina telefoner.

“By combining TOF 3D Sensing Technology with AI, we will continue to explore new possibilities for a better future,”

-Alex Feng, senior executive at Vivo

 

Vivo har även en vision av att så småningen om att kunna göra en helkroppskanning av en person och sedan skicka datan till en AI som då ”förfinar” kroppen genom ett slags filter. Ungefär som den drös skönhetsfilter gör idag på till exempel Snapchat. Ett annat användningsområde är att prova virtuella kläder på sin kropp efter skanningen.

Än så länge finns det inget datum eller tid för när Vivo tänker släppa någon lur med denna teknik. Men enligt deras utlåtande handlar det inte om något koncept, utan en teknik som kommer att komma så småning om i deras telefoner.

 

via The Verge