Skrivet den 8 januari 2019 kl 20:18 av Nyheter3 kommentarer320

VOI vill att det ska vara säkert att åka elsparkcykel även på vintern
Bättre grepp och belysning står på schemat

Undertecknad tycker VOI är det bästa som har hänt detta avlånga land sedan skivat smör och att använda en elsparkcykel för att navigera sig på Stockholms trånga gator är väldigt smidigt – men på vinterhalvåret är det inte lika kul.

Jag har själv bevittnat ett par olyckor på elsparkcyklarna sedan det blev halt och snöigt ute och detta är ett orosmoment även för VOI. För vi bor trots allt i land där det inte är torrt på gatorna allt för många månader om året. VOI har aktivt valt att inte ställa ut några sparkcyklar i städerna om snön har vräkt ned och detta ger självklart minskade intäkter. För att kunna hyra ut även på vinterhalvåret så jobbar nu VOI med att ta fram en vintermodell som ska ha en bättre stänkskärm, bättre belysning och även någon form av dubbdäck för att förhindra olyckor. När modellen kan tänkas lanseras är fortfarande oklart men VOI säger till DN att den väntas komma innan dom närmsta månaderna.

Har ni provat VOI ännu? Eller kanske deras konkurrent Lime? Skriv gärna bland våra kommentarer.

Via DN.

3 kommmentarer på VOI vill att det ska vara säkert att åka elsparkcykel även på vintern

  1. Niclas M skriver:

    Testade Lime i helgen i Sthlm. Galet smidigt, och roligt! Förstår dock riskerna nu när det är halt och mörkt. Lätt onykter så ramlade jag faktiskt i halkan. Allt gick bra dock.

  2. Dimitri Panos Gkoratsas skriver:

    Lime är mycket bättre och smidigare att köra i detta väder. Samt tillgängligheten om man jämför med Voi.

  3. Anders Malmgren skriver:

    Otroligt slött och åka elspark, jag går eller cyklar