Skrivet den 6 maj 2019 kl 14:44 av Nyheter18 kommentarer367

Volkswagen ger sig in i elscooterbranschen
Ska släppa scootrar som går i 45 km/h

Volkswagen har ingen lust att sitta på avbytarbänken och se på medans flera bolag tar marknadsandelar när det kommer till elsparkcyklar.

Bolaget har därför gett sig in i ett samriskprojekt med det kinesiska bolaget NIU och resultatet av detta heter ”Streetmate”. Det är en elsparkcykel med en topphastighet på hela 45 kilometer i timmen och den ska kunna ta sig 60 kilometer på en laddning.

Eftersom den ska kunna köras i 45 kilometer i timmen så krävs det en lite mer robust scooter med större däck, och skulle man bli trött av att stå upp så går det även att fästa en liten sittdel på scootern. När den kan tänkas komma eller vad den kommer kosta är fortfarande oklart.

Via Feber

Kommentarer

 1. marten says:

  Asså , oki , men ja … näää …

 2. Hakan_Ander says:

  Skall bli intressant vad det här med el-scootrar landar. Många idéer och företag som satsar men marknaden har precis börjat.

 3. Esse says:

  Kommer ju aldrig få gå snabbare än 20 här i Sverige ändå. Också intressant att just hastigheten är en grej när det kommer till elscootrar, det är ju nästan tvärt om man vill ha, säkrare :slight_smile:

 4. zinned says:

  Kommer inte få gå snabbare än 20 km/h? Var får du det ifrån? Finns ju flertalet på marknaden som går snabbare än så.

 5. zinned says:

  I kontexten är det väl samma sak? :slight_smile: Det finns flertalet som går att köra snabbare än 20 km/h.

 6. Marcus_Attefors says:

  Kanske, jag vet inte. Vi får helt enkelt vänta på Esses svar =)

 7. Esse says:

  Lagtexten tänkte jag på

 8. pjnorman says:

  Har själv en Vässla Elkick - går i 25 km/h, och när man kommer på en fin, go raksträcka, så hade man gärna gasat på lite till, om det gick. :slight_smile:

 9. zinned says:

  Då utgår du från att det skulle klassas som cykel, antar jag. Det är ju inte givet, det kan likväl vara moped man får klassa det som.

 10. Esse says:

  Där har du en poäng min fellow Malmö it!

 11. zinned says:

  Det handlar endast om vilken klass den ligger i, moped klass I eller II.

  Från Transportstyrelsen:

  “Moped klass I är ett motorfordon på två, tre eller fyra hjul och som är konstruerat för en hastighet av högst 45 km/timmen.”

  “Moped klass II är ett motorfordon på två, tre eller fyra hjul, som är konstruerat för en hastighet av högst 25 km/timmen och vars effekt inte överskrider 1 kilowatt.”

  Vidare från Transportstyrelsen gällande moped klass II:

  “Från 1 januari 2016 tillåts en ny typ av moped klass II. Den ska ha trampor och en hjälpmotor med en högsta effekt på 1 000 watt. Motorn får endast ge ett krafttillskott upp till och med 25 km i timmen. Det räcker med cykelhjälm för att få köra just den här mopedtypen. Den här typen av moped är inte en cykel även om den kan se ut som en - Läs mer på sidan Cykel med elassistans eller moped.”

 12. Sperious says:

  60 kilometers räckvidd och 45 km/h… om dom siffrorna stämmer skulle jag faktiskt kunna ta den här till jobbet på sommarhalvåret och kunna låta bilen stå still. Det hade varit ytterst intressant.

 13. Sperious says:

  Coolt, ska kolla in! Inte alls insatt i det här segmentet.

Fortsätt snacket i Bubblan!