Skrivet den 6 februari 2019 kl 07:30 av Nyheter1 kommentar531

Volkwagen Passat får ny kaxig look
Passat GTE har aldrig varit snyggare

Det näst mest svenska vi har – Volkswagens Passat – får en rejäl facelift inför årsmodell 2020. Nya utseendet märks framförallt på fronten och även om de vanliga varianterna ser hyfsat annorlunda ut så är det plug-in-hybriden som får mest kärlek.

De nedre LED-lamporna lyckas onekligen markera hela fronten på ett distinkt vis.  På bakluckan står det nu Passat med betydligt större bokstäver än tidigare. Veckan på stötfångarna går upp mot ljusen på ett annat sätt än tidigare. Bakljusen är delvis förändrade och i mörker kommer den uppmärksamma se att framför en så kör en nybilsägare.

Interiört är det mesta sig likt men bortaget är den analoga klockan. Passat blir första bilen att ha koncernens nya infotainmentsystem och du kan välja mellan 6,5, 8,0 eller 9,2 tumsskärm. 

Volkswagen samlar alla säkerhets- och förarsystem under namnet IQ Drive och en nyhet är Travel Assist som är en adaptiv farthållare på sterioder som bland annat kan anpassa hastigheten efter hastighetsgränser men även kommande kurvor och rondeller.

Volkswagen Passat GTE Sportscombi 2020 facelift

Laddhybriden ändrar ett par specifikationer och minskar bensinmotorn från 156 hästar till 150. Elmotorn är kvar på 115 shetlandsponnys. Batteriet däremot har ökat kapaciteten från 9,9 kWh till 13.0 kWh. Det skall i teorin ge två mils extra räckvidd. Officiell räckvidd är 5,5 mil men det är enligt ny så kallad körcykel (WLTP), det motsvarar 7 mil jämfört med den gamla NEDC.

Säljstart sker i maj och leverans efter sommaren. Priserna är än så länge okända.

Via Teknikens Värld.

 

 

En kommentar på Volkwagen Passat får ny kaxig look

  1. jakobl skriver:

    Klockren, får bli en sån eller nya C-klass hybrid nästa gång det är dags att byta.