Skrivet den 3 maj 2018 kl 10:24 av NyheterKommentarer inaktiverade för Volvo erbjuder billiga laddboxar i hemmet till sina elbilskunder1418

Volvo erbjuder billiga laddboxar i hemmet till sina elbilskunder

Vattenfall tillsammans med Volvo har tagit fram laddpaket med box och installation för att enkelt kunna ladda sin plug-in-hybrid på sin egna uppfart.

Det betyder att alla existerande och nya Volvo-kunder som äger eller kommer äga en laddningsbar Volvo får ett erbjudande via Min Volvo.

Utöver att en laddbox installeras hemma får de som hoppar på erbjudandet rabatt på vissa publika laddstationer. Det exakta priset framgår inte men antagligen beror det på omständigheterna vid varje enskild installation.

Skillnaden på att ladda sin bil via en vanlig stickkontakt och en laddbox är bland annat elsäkerhet men framförallt att du inte kan leverera mer än 3,7 kW in i bilen från din vanliga kontakt. Med en laddbox med den EU-lagstadgade typ 2-kontakten och ett trefas-abonnemang så är det mer upp till bilen vad den kan ta emot. I dagsläget är det oftast 11 kW eller 22 kW beroende på bil.

Via Volvo Cars.

Comments are closed.