by • 23 juli, 2010 11:05 • Nyheter3 kommentarer275

Xcode 4 preview 2 släppt till utvecklare

xcode-4

Xcode är Apples utvecklingsmiljö för program och appar till OSX samt iOS och den är nu på väg att komma i en ny version. Xcode 4 presenterades för första gången på WWDC 2010 och man får en genomgång om man ser igenom de videofilmer som Apple släppt på sidan WWDC 2010 Session Videos.

Nyheterna i Xcode 4 är bland annat att programmet nu har allt samlat i ett fönster istället för som tidigare varit uppdelat på en mängd fönster vilket kunde göra det ganska rörigt på skärmen. Men nu är allt mer strömlinjeformat och snyggare gjort. Att navigera sig i programmet och utvecklingsfilerna har blivit effektivare tack vare en Navigator och en Jump Bar.

Xcode 4 kommer också med en ny compiler, LLVM, som kompilerar koden dubbelt så snabbt och ger program som också går snabbare än den tidigare GCC-kompilatorn.

Interface Builder är nu helt integrerat i Xcode 4 så man slipper hoppa ur programmet för att editera .xib-filerna som har hand gränssnittetsutseende.

Läs mer om nyheterna i Xcode 4 på Apples sida för utvecklare, What’s New in Xcode 4. Du som är registrerad utvecklare i antingen iPhone eller Mac Developer Program kan ladda hem programmet för att testa och kolla in nyheterna om du loggar in på respektive utvecklarprogram.