by • 20 september, 2009 09:53 • Nyheter1 kommentar202

XtremeMac Incharge Duo – alltid laddat

Incharge Duo

Har du lyxproblemet att ha flera iPhones i ditt hem? Eller har familjen både iPhones och iPodar som ska hållas laddade och redo att användas? Istället för att hålla koll på flera adaptrar och synkkablar kan det vara läge att investera i ett laddställ för iPhone och iPod. Förvånansvärt nog finns det inte så många laddställ för iPhone ute på marknaden, men nu har även XtremeMacs laddställ hittat till Sverige – och jag har testat det.

XtremeMac Incharge Duo är ett ställ som ser till att två iPhones eller iPodar blir laddade och en av dem även synkroniserad. Laddstället är en mycket slimmad svart skapelse med två laddplatser, och är det minsta dubbelstället som finns ute på marknaden just nu. XtremeMac skickar med ett gäng dockadaptrar som passar till din iPhone eller iPod.

Incharge Duo är helt i plast men håller en mycket hög kvalitet och bjuder på några funktioner som andra laddställ inte har. Den vänstra laddplatsen kan användas för synkronisering om du ansluter en usbkabel mellan din dator och Incharge Duo. Bägge laddplatserna har dessutom två ledlampor som visar statusen (laddar / fullt) på laddningen. Laddningen sker mycket snabbare än när du laddar via din dator (exempelvis med Apples egna docka ansluten till din Mac) eftersom laddstället ansluts till ett vanligt vägguttag, usb-kabeln är bara till för synkroniseringen.

Både laddning och synkronisering fungerar helt felfritt när jag testar stället, min iPhone står stadigt och även en iPod Nano trivs bra i stället när jag bytt dockadapter på den ena laddplatsen. Tyvärr finns Incharge Duo bara i svart, jag hade gärna sett en modell i aluminium som bättre hade matchat min dator, skärm och tangentbord, men kvaliteten är hög och InCharge Duo är inget du behöver skämmas för att ha på skrivbordet eller i hallen.

Om synkronisering inte är så viktig kan du även spana in Griffins Powerdock som är lite billigare och i aluminium/svart plast. Ett laddställ kan trots det relativt höga priset ändå vara en god investering för familjen med flera iPhones eller för dig som har både iPhone och iPods att hålla laddade. Du får allt på ett och samma ställe, mindre sladdar och alltid fulladdat.

Först publicerad på Skrufve.se. Läs alla Skrufves tester.

XtremeMac Incharge Duo finns hos Webhallen och Kullander.