by • 12 november, 2014 21:29 • NyheterInga kommentarer2177

YouTube lanserar ”Music Key” – prenumerationstjänst för musik och musikvideor

Så efter flera ryktesturer har nu Google-ägda YouTube presenterat nästa stora satsning: en abonnemangsbaserad musiktjänst som inkluderar både låtar och musikvideor. Music Key kommer till en början att finnas som en beta med tillgång enbart för inbjudna.

Tjänsten är också begränsad geografiskt till USA och sex europeiska länder, däribland Finland men inte Sverige.

För 9,99 dollar i månaden får prenumeranter tillgång till alla de låtar som YouTube lyckats licensiera, helt utan annonser. De som inte är intresserade av att betala får tillgång till samma material, med baksidan att de tvingas lyssna på annonser mellan låtarna. För inbjudna testare under betaperioden kommer avgiften vara 7,99 dollar.

youtube.0

Music Key-användare som betalar för sig kommer dock inte slippa annonser på YouTube, utan enbart för de videor som innehåller musik som företaget har licensierat av rättighetshavarna. Exakt hur stor denna musikkatalog är har YouTube ännu inte avslöjat.

En annan fördel är att det kommer att i YouTube-apparna gå att ladda ned musikvideor för offline-visning, i upplösningar upp till 720p.

Googles andra musiktjänst, Google Play Music, kommer att finnas kvar och ingå för alla som börjar prenumerera på Music Key, och de som redan är Play Music-prenumereranter får automatiskt tillgång till betan av Music Key. Till sist är också det fantastiskt långa produktnamnet ”Google Play Music All Access” borta och ersatt med ”Google Play Music”.

Uppdaterade YouTube-appar kommer att släppas på måndag för både Android och iOS, med en ny flik för musik. Samma nya musik-flik finns även på YouTube på webben.

[source:https://www.youtube.com/musickey ”Youtube”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”google, youtube” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]