Övrigt

YouTube ryktas köpa upp spelsvideosajten Twitch

Från två separata källor kommer uppgifter om att Googles dotterbolag YouTube är på väg att köpa upp den framgångsrika spelvideosajten Twitch. Twitch är en tjänst där användare kan livestreama video från TV- och datorspel.

På bara två år har sajten växt till att serva över 40 miljoner besökare och en miljon användare i månaden. Det spekuleras i att YouTube ser på detta uppköp som en guldbiljett in på livestreamingmarknaden, där videotjänsten ännu inte riktigt slagit igenom på allvar.

Ursprungligen spreds uppköpsplanerna av The Wall Street Journal och Variety, men har sedan dess också styrkts av bland andra The Verge. Inledningsvis rapporterades det att diskussionerna mellan de två företagen ännu var i ett tidigt skede, medan det numera låter som om uppköpet är i sin slutfas.

Prislappet ryktas landa på 1 miljard dollar, cirka 6,5 miljarder svenska kronor.

[source:http://variety.com/2014/digital/news/youtube-to-acquire-videogame-streaming-service-twitch-for-1-billion-sources-1201185204/ “Variety”, http://www.theverge.com/2014/5/18/5729762/twitch-youtube-acquisition-report “The Verge”, http://on.wsj.com/QYNPTn “WSJ”, ]

[related]Fler uppköp[/related][display-posts tag=”Uppkop” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!