Övrigt

Ztory – Ännu ett Spotify för tidskrifter, men inte bara svenska

ztory

Är du trött på papper och hellre vill läsa magasin i din iPad? Ztory erbjuder obegränsat läsning bland i skrivande stund 227 titlar och över 4600 magasin. Priset för detta är 99 kronor i månaden och då får du också möjlighet att läsa via din dators webbläsare.

Det är svårt att inte dra paralleller med Readly som bygger på samma grundidé. Dock finns det några saker som skiljer och (nästan, Readly finns också för iPhone) alla dessa är till fördel för Ztory.

Först om främst är utbudet mycket större än hos Readly som i skrivande stund har 468 magasin av 56 olika titlar. Vad gäller titlarna på Ztory är det heller inte bara svenska som erbjuds utan en mängd engelska finns också vilket jag personligen ser som en ordentlig fördel. Dessutom är appen för Ztory en mycket bättre upplevelse med knivskarp text även i inzoomat läge och möjlighet att läsa artiklarna i ett läge med bara text med mera.

Vid registrering som kan ske med Facebook om man vill får du ange ett antal intressen. Utifrån dessa intressen visar appen ett antal artiklar som den tror du är intresserad av. Men det går såklart också att visa alla magasin och välja att läsa precis de du är intresserad av.

Mina första intryck av Ztory är mycket positiva även om jag personlingen inte är någon stor läsare av magasin varken i pappersform eller genom några av lösningar som finns för iPad.

Just nu är Ztory endast tillgänglig för inbjudna men det går att ansöka på hemsidan och nu bjuder de på den första månaden. Vill du ha tillgång till många magasin och vill läsa digitalt tycker jag absolut att du ska kolla in Ztory och ge det en chans.

Ztory - Ztory

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!