Skrivet den 4 november 2018 kl 12:34 av Android, OnePlus, RecensionerKommentarer inaktiverade för OnePlus 6T – självklara valet för så många942

OnePlus 6T – självklara valet för så många
När pris möter prestanda.

OnePlus 6T är den nätta uppgraderingen från förra våren då OnePlus tog världen med storm och levererade en smartphone för närmare halva priset men som då var i princip snabbast på marknaden.

Med en strömlinjeformad Android-upplevelse jämfört med de flesta andra tillverkares bloatware. Det enda vi egentligen saknade då var induktionsladdning.

Den 6 november släpps 6T och nyheterna ligger framförallt i mjukvara så som bättre natt-läge och upp till 20 procent snabbare uppstart av appar.

Nattfoto OnePlus 6T. Nattläge till höger.

Utöver det får vi så klart redan märkbart optimerade Oxygen OS baserad på Android 9 Pie. Du bör med fördel aktivera gesterna i stället för hem- & tillbaka-knapparna. När det görs så visas också hur gesterna fungerar genom pedagogiska animationer. Mycket bra.

Vidare har de lagt in gester så att du kan med hjälp av fingret teckna olika bokstäver på låsskärmen för att starta olika funktioner Standard är O för kameran och V för ficklampa.

Mer hårda förändringar

Skärmen är lite större, 6,41 tum mot  6,28 tum på OnePlus 6. Skillnaden märks på höjden men i övrigt är de nästan identiska. Batteriet har några hundra mAh till men den mest märkbara skillnaden är fingeravtrycksläsaren som ligger under skärmen i stället för att vara placerad på baksidan av telefonen. Festligt men för oss som använder ansiktsigenkänningsfunktionen så hinner vi aldrig se om den verkligen fungerar då den förstnämnda är så vansinnigt snabb.

Priset på endast 5795 kronor för den med 128 GB utrymme och 6 GB ram (du kan välja upp till 256 och med 8 GB ram) för en telefon som är en av de snabbaste på marknaden måste dock ge vissa kompromisser.

Dessa är avsaknaden av ip-klassning – det vill säga – bada absolut inte med den. Vidare saknas induktionsladdning även denna gången men det är antagligen också sista uppdateringen som det inte finns med.

Sammanfattning

Bortsett från detta gör OnePlus 6 allt rätt. De har förstått att snabbheten inte går att göra avkall på för att få ner priset – tvärt om. Därför levererar de en telefon som är bland de snabbaste och därmed trevligast att använda, sparsamt med egna funktioner utan använder Android så som det var tänkt och lägger krut på optimering och några smarta funktioner. Samtidigt som det är den billigaste flaggskeppstelefonen på marknaden. Så om du inte är ute efter något väldigt specifikt så som den absolut bästa kameran, eller bästa vattentåligheten, eller liknande så finns det egentligen inte någon anledning att köpa någonting annat.

Detaljerna

  • Skärmstorlek: 6.41 tum
  • Skärm: OLED 2340 x 1080, 402ppi
  • RAM: 6 eller 8 GB
  • Utrymme: 128 eller 256 GB intern lagring.
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 845.
  • Pris: Från 5795 kronor
  • Kameror: 6Mp & 20Mp bakkamera, f/1.7, klarar 4K med 60fps. 16Mp framkamera, f/2.0.
  • Färger: Två versioner av svart

Förklaring: Ju mer RAM ju snabbare gränssnitt, särskilt över tid och särskilt med Android. 6 GB är tämligen normalt men 8 GB börjar komma allt mer. Utrymme rör hur mycket filmer, bilder och appar du får plats med. I normala fall räcker 64 GB till. Processorn rör hur snabbt gränssnitt och framförallt tyngre appar och spel beter sig. Qualcomm Snapdragon 845 är något av det snabbaste som finns idag. OLED-skärm ger 100% svärta.

Comments are closed.