Android

Poco F2 Pro — en Xiaomi-telefon till håll käften-pris

Poco poco!

I en värld där även låg­pris­märken släp­per mobil­er för 10k får vi nu en rik­tigt prisvärd rackare.

POCO F2 Pro är tele­fo­nen från Xiao­mi-ägda Poco som lev­er­erar på det mes­ta men sam­tidigt har ett pris som verkar vara unge­fär hälften av vad närm­s­ta konkur­renter­na kostar. Näs­tan som att det­ta är den Mi 10 Pro som vi aldrig fick.

Fram­förallt är det för att man satt i sam­ma proces­sor som i resten av flag­gskep­pen, den erkänt dyra, men kraft­ful­la, Snap­drag­on 865 sam­tidigt som man har rik­tigt snabb lagring­steknik med UFS 3.1. Dessvärre näm­n­er den inte antal hertz på skär­men men vi antar att det är lite tråki­ga 60 hz.

Det är en stor rackare med 6,67 tum och till­gäng­lig i grått, lila, blått och blått. Kam­er­an har sam­ma huvud­sen­sor som så mån­ga andra just nu näm­li­gen Sony IMX686 på 64MP, Ultra­vid­vinkelka­m­er­an är 13MP och hela 123 graders vid­het. Till på det finns en makrolins, men inget tele­fo­to samt 2 MP. Framkam­er­an är av mod­ell pop-up.

Fil­mar vi klarar den 4K i 60 FPS och även 8K i 24 fps.

POCO F2 Pro

Saknas

IP-klass­ning och induk­tion­sladdning sak­nas men du får en hör­lur­sut­gång!

Priset för 6 GB ram och 128 GB lagring 499 euro medan 8 GB + 256 GB går på 599 euro. Så inga sven­s­ka pris­er eller lanser­ings­da­tum är kän­da vilket är lite tokigt.

Kommentarer