Skrivet den 2 september 2008 kl 23:28 av Podcast13 kommentarer573

Macradion avsnitt 5, nu ännu mer episkt

Macradion

Vi ber om ursäkt för väntan men nu är äntligen avsnitt 5 klart. Diskussionen för veckan är Steve Jobs falska avlivning, skivbolagens egna riktiga avlivning och kommande grunkor. Givetvis tar vi upp den senaste veckans iPhone-problem. Vi ställer oss också undrande till hur Psystar kan stämma Apple för att de är konkurrenshämmande.

Veckans iLife-diss drabbar iWeb och Gabriel kan inte för allt i världen förstå hur ett par datorhögtalare kan kosta 6000 kronor. (plus moms).

Länkar

6000-kronorshögtalarna: Macfeber.se

Artikeln om skivbolagen som inte vill finnas på iTunes store: Macfeber.se

Rapport från 1979 om dansbandsdöden: Macradion.se

Steve Jobs mail från 2006 om att Dell nu fått äta upp sina egna ord: NyTimes.com

Program

Deskshade: macrabbit.com/deskshade

Musik

1. Build Me Up – Aaron (Myspace)

2. The Road to Freedom – Pontus Rufelt (Myspace eller kontakta direkt)

3. Dawn of a New Age – Pontus Rufelt

Som vanligt kan du lyssna på Macradion via iTunes, eller direkt här på webbsidan om du trycker på läs mer.

13 kommmentarer på Macradion avsnitt 5, nu ännu mer episkt

 1. Nicklas skriver:

  Tjenare

  Gillar er pod-cast skarpt.
  Hoppas ni kan hjälpa mig.

  Har problem med att uppdatera Boot Tools från 2.0 till 2.1. Har letat och letat efter hjälp men inte lyckats. Får felmeddelandet:

  Error applaying transforms. Verify that the specified
  transform paths are valid.

  Ha ni något tips?

 2. Jan Winter skriver:

  Hej,
  Jag skulle kunna dissa iweb i timtal. Ändå använder jag programmet för alla min webbar (dryga tiotalet). Varför? För att det trots allt är ett lättanvänt program och dessutom är extremt billigt, jämfört med motsvarande på marknaden.
  Men ingen som gör fler än en webbplats klarar sig utan tilläggsprogrammen iwebsites och ett litet program (glömt vad det hette just nu) som ändrar adresserna om man råkat få med nån svensk vokal.

  Att spara går visst och att gå via ett externt ftp-program är något jag föredrar, det brukar alltid bli fel om man ftp:ar direkt inifrån ett program.

  Så min point är alltså: Jag håller med i det mesta men tycker ändå att ni var orättvisa. För mig som tidigare hackat html-kod och aldrig blivit sams med dreamweaver eller liknande program var iweb en befrielse. Att kunna lägga bilder som man vill och få text att flyta (nästan) som man vill utan tabeller med mera var en uppenbarelse. Visst, iweb kanske är för amatörer men så är det med hela Ilifeserien. Ändå finns det halvproffs som jag och även helproffs som gör delar av sina projekt med iPhoto, iMovie eller iWeb, just därför att det är enkelt. Originalitet tar litet längre tid men det går.
  /JanW

 3. Peter Esse skriver:

  Tjena Jan!

  Vi dissar inget vi inte älskar. Jag använder bara iWeb nu för tiden och givetvis är det fantastiskt, annars hade vi inte använt det men det vi tar upp i programmet är riktigt irriterande saker :)

  vänligen
  /P

 4. Jan Winter skriver:

  Misstänkte nästan det….
  Lycka till med en bra podcast. Har förresten ett förslag: Jag gör en väldigt nördig podcast som handlar som svensk (håll i er!) dronemusik (säckpipor å sånt). Jag tycker det är praktiskt att lägga in bilder när jag sätter ihop eländet i garageband. ”Lyssnaren” kan se vem jag intervjuar, om jag presenterar skivor kan folk se omslaget eller länka sig till skivbolaget som säljer cd:n. Det kan man ha och mista, men ni borde verkligen använda er av det. Mycket av det som ni diskuterar skulle tjäna på bilder. Men, det är litet mer jobb förstås….

 5. Janne skriver:

  Tack för en fortsatt bra podcast, men snälla, ta bort musiken. Prenumererar man på en podcast om macrelaterade grejer, då vill man (jag) ha information om och diskussion om Mac. Hur många minuter musik var det i det sista avsnittet?

 6. Moa Esse skriver:

  Högtalarna är hotta!

 7. Gunilla skriver:

  Hej och tack för jättebra ipod :-)
  Jag använder såklart iWeb, har haft lite problem med bildvisning på IE (förstås) och Apple support har hjälpt mig jättebra (som oftast).

  Jättebra att ni tar upp Adobes ovilja att skapa program som är tillräckligt enkla, Photoshop är bara sååå jobbigt att lära sig om man inte jobbar i det varje dag.

  Musiken är fin fin … ta inte bort det :-)

 8. KWgbg skriver:

  Musiken är för lång.
  kortare musik!!
  Musiken skall markera nytt ämne inte utfyllnad för att det skall bli 40 min.
  Det är sådant man tar upp på media skola.
  På skoler får man se och lyssna på program och ”finna fem fel”

  MVH KWgbg

 9. Jonny skriver:

  Hej!
  Tack för en trevlig podcast. Instämmer med ovanstående att det senaste avsnittet hade lite långa musik stycken. Tyckte också att det inte var nått naturligt avslut. Kanske nått ”Det var allt för den här gången” eller så kunde vara att tänka på. Om möjligt bilder men man har ju begränsat med tid.
  Igen tack för ett bra program, jag uppskattar ert arbete.
  /J

 10. Ken Burns Effect skriver:

  @ Jan Winter: iWebExtender kanske?

  Som har riktiga studiomonitorer för med än det dubbla, men så låter de väldans bra också vilket jag tvivlar på vad gäller HKs nya fula skapelser.

  Max 1500 bagis för sån skit. Soundsticks låter oxå mest gurka för den delen men snyggheten uppväger ljudmässiga kvalitetsbrister.

 11. Moroten skriver:

  Bra avsnitt tycker jag.
  Tycker nog också att man kan korta ner musiken lite. Det är gött att ha musik mellan de olika programpunkterna men då lite kortare stycken.

  Och en fråga.
  När kommer tävlingen upp om den där taglinen?

 12. Ludde57 skriver:

  när kommer nästa avsnitt? idag eller imorgon eller på tisdag? vill höra det nu!

 13. Johan Nyberg skriver:

  Skippa era kompisars misslyckande GarageBand-projekt tack :P… I MacRadion ska det pratas, inte spelas musik!