Skrivet den 17 oktober 2019 kl 10:59 av Drönare, Säkerhet9 kommentarer480

Polisen i Malmö drar igång bevakning med hjälp av drönare
The future is here

Från och med idag kommer Malmöpolisen att testa ett helt nytt verktyg för att kunna förebygga och avbryta pågående brott och det är med hjälp av drönare.

Det är i Nydala, Hermodsdal och Lindängen som drönare kommer användas mellan klockan 13:00 till 23:00. Polisen har rätt att hålla bevakning på en plats med kamera utan tillstånd om det är så att det finns risk för allvarlig brottslighet och om syftet är att förhindra, upptäcka eller förebygga brott. De har även rätt att använda materialet i utrednings- och lagföringsarbetet vilket är hjälpsamt om det saknas vittnen till ett brott. Johannes Dontsios, gruppchef för områdespolisen Malmö söder säger i en pressrelease:

”Bilder från drönarna hjälper oss att snabbare få koll på händelser och där med också komma snabbare till aktuell plats. Det innebär att materialet kan användas som bevismaterial i en rättegång, vilket ibland kan vara avgörande för att få en fällande dom om det tillexempel saknas vittnen.”

Personen som navigerar drönaren är förbjuden att filma in i bostäder eller andra platser där det kränker integriteten och bevakningen kommer enbart ske på allmänna platser.

Källa Polisen, via Feber

Kommentarer

 1. bjorsi says:

  Kommer att tänka på ett episkt avsnitt av South Park
  bild

 2. n-ericsson says:

  Står inte i artikeln vilken sort de kommer använda eller om bilden är äkta men det står att polisen kommer använda sig av flera olika drönare beroende på arbetsuppgift.

 3. Martin_Heed says:

  Verkar som det rör sig om DJI drönare. Säkerligen Mavic Enterprice och Matrice utrustade med värmekamera.

 4. Stefan_Sandstrom says:

  värmekamera är det ju svårt att identifera någon med. Men något med bra kamera och flygtid lär man tro.

 5. Johan_Bogren says:

  Värmekamera kan vara bra när man letar försvunna människor i terräng bland annat.

 6. Esse says:

  Helt ärligt tycker jag det här är strålande. Det snurrar en polishelikopter ovanför Malmö mest hela tiden och detta är bara en mindre variant.

 7. Stefan_Sandstrom says:

  skulle vara intressant att se mer hur detta funkar…kanske dyker upp på Tv.tv?

 8. katho says:

  25 minuter.

Fortsätt snacket i Bubblan!