Skrivet den 21 maj 2018 kl 06:01 av Recensioner, YouTubeKommentarer inaktiverade för Bra & dåligt med OnePlus 6 – De tar det nästan hela vägen den här gången31478

Bra & dåligt med OnePlus 6 – De tar det nästan hela vägen den här gången

Den kinesiska uppstickaren OnePlus fortsätter att imponera nu när de lanserar OnePlus 6. Det är lätt att bli bländad av den show som förtaget ställer till när det är dags att visa upp den nya modellen men faktum är att de levererar på allt de lovar – och lite till.

För priset 5295 kronor så förväntar vi oss en mellanklasstelefon med allt vad det innebär av kompromisser. Dessa uteblir och med en riktigt trevlig kamera, en skärm som taktar på i samma klass samt rejält snabba chip under skalet så tar det det hela vägen. Men med ett så optimerat tillika bloatware-fritt Android-system i form av Oxygen OS blir upplevelsen så positiv att vi går och väntar på att någon skall ge oss en lavett så vi kommer ur euforin.

Men så vitt vi hittat är den enda missen avsaknaden av induktionsladdning, möjligen också den stora lappen på baksidan med IMEI- & serienummer som skymmer den annars så trevliga designen. Numera är det glas som gäller och enligt OnePlus skall mottagningen vara bättre på grund av det. Själva tycker vi mest att det gör att modellen pinnar upp ännu ett hål på premiumstegen.

Slutligen kan vi konstatera att OnePlus hinner först med att skrota de tre navigationsknapparna längst ner till förmån för gester likt de som återfinns på iPhone X. Det är positivt och snabbar upp navigeringen markant. Gesterna var dock inte aktiverade från början utan var något vi fick göra själva.

OnePlus 6 kommer i två svarta varianter med lansering den 22 maj. En vit variant släpps i början av juni, denna är än mer trevlig än de svarta kompisarna.

Pris: Från 5295 kronor.
Tillverkare: OnePlus.
Betyg:
Näst intill omöjligt bra för sitt pris.

Bonusvideo – Slowmotion in action!

Comments are closed.