Skrivet den 7 maj 2018 kl 22:04 av Recensioner, YouTubeKommentera43767

Bra & dåligt med Somfy One – Kamera & hemlarm i ett

Somfy  är kända för sina motordrivna solskydd men har satsat hårt på det smarta hemmet på sistone. Dels finns TaHoma som kopplar ihop deras traditionella produkter med smartphonen men man har också satsat på smarta hemlarm. Detta frikopplat från de traditionella drakarna och deras larmcentraler.

Somfy One är detta larmsystem i en och samma enhet. En kamera, larmsensor och siren i ett. Detta för en kostnad på under 2000 kronor.

Att kombinera delvis olika funktioner kan lätt sluta med att inget av delarna fungerar särskilt bra. I det här fallet så har man lyckats skapa en enhetlig produkt där det helt plötsligt blir självklart att det skall vara så här. Vem vill ha ett larm utan kamera, eller en kamera utan larm?

Det är enkelt att komma igång, inställningarna är logiska, kameran filmar när den skall filma, larmet går när det skall gå. Känner du att du vill busa med familjen alternativt skälla på någon om inbrottet faktiskt händer så går det att prata genom den via appen.

One-enheten är inte större än en lite för stor kaffekopp och ser helt ok ut. För att man tryggt skall kunna hångla upp sin sambo i soffan så visas det tydligt när kameran är av genom att en lucka automatiskt dras för kameralinsen.

Övriga larmprodukter är kompatibelt med One så du kan koppla ihop en fysisk enhet för att sätta på och av larmet. Bra att dela ut till barn eller andra som inte har tillgång till appen.

Appen vet var vi är så att den kan larma av automatiskt när du närmar dig hemmet, samt påminna dig om att larma på när du lämnar det.

Det smarta i smarta hem

Stöd för Amazons Alexa, Googles Assistant samt Somfys egna TaHoma-system finns och till hösten går det även att få in den i Apples ekosystem via HomeKit. Den lirar även med ifttt.com.

När vi började testa Somfy One såg vi det som en smidig enhet för den lilla lägenheten. Nu är vi beredda att slänga ut vårt egna larmsystem i huset till förmån för denna. Både på grund av priset, det blir billigare än månadsabonnemang, men också för att den känns tekniskt överlägsen traditionella larmlösningar. Det följer till och med klistermärken att sätta på dörrar och fönster.

  • Pris: 1900 kr hos Somfys egna butik. De har också ett showroom i Malmö där du kan testa produkterna.
  • Betyg: Mycket nice.

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal!

SparaSpara

SparaSpara