Skrivet den 11 maj 2018 kl 13:12 av Recensioner, YouTubeKommentera13674

Bra och dåligt med Android TV Hub från ComHem

ComHem och dess systerbolag Boxer har lanserat en ny box för sin tv-tjänst och målet med den är att kombinera traditionella tv-kanaler med Play-tjänsterna och övriga appar.

Detta löser man genom att kombinera den traditionella digitalboxen och Android TV. Det sistnämnda är Google satsning på att få in Android-appar i våra vardagsrum.

När olika tjänster kombineras på det här sättet kan det lätt bli rörigt, buggit och bara allmänt förvirrande men här blir det bara logiskt och självklart. Klart att vi vill ha allt tv-relaterat innehåll i samma ställe i stället för att ha fler boxar.

Du behöver inte vara Android-användare för att ta fördel av den. Så länge du inte använder Apple-specifika tjänster som bara finns på Apple TV så är denna att föredra då den även har stöd för 4K i YouTube, vilket Apple TV då inte har.

Till skillnad mot Tivo-enheten som ComHem fortfarande har kvar i sitt sortiment kan du inte spela in programmen, men på många kanaler har du möjlighet att gå tillbaka och titta då de sparas i molnen. Detta gäller dock inte SVT-kanalerna.

Dessutom finns de flesta tv-program och många filmer som valbara att titta på när som helst via ett stort bibliotek. Som vanligt är det dock skralt med alla säsonger av seriena. Bara de som innehållsleverantörerna har rättigheter till för stunden kan visas.

Med på köpet får du också den inbyggda ChromeCast-mottagaren så du kan skicka innehållet från din mobiltelefon till teven utan bekymmer.

Pris: 1695 kronor för den som köper eller 500 kronor för dig som är beredd att skicka tillbaka den om du säger upp abonnemanget – det vill säga en hyra. Abonnemangskostnad tillkommer.

Betyg: Självklart köp för dig som tittar på TV.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara