Skrivet den 4 juni 2018 kl 13:13 av Recensioner, YouTubeKommentarer inaktiverade för Duellen: Två HomePod vs Två Sonos – är det värt en extra högtalare för att få stereo?81277

Duellen: Två HomePod vs Två Sonos – är det värt en extra högtalare för att få stereo?

En HomePod slår en Sonos One medan två Sonos One i stereopar klår en HomePod. Men vad händer om vi tar två HomePod mot två Sonos – båda i stereopar?

Först och främst är det möjligt att koppla ihop HomePod i och med uppdateringen till iOS 11.4 som släpptes häromdagen. Att koppla ihop dem är lätt – du får automatiskt frågan när du ställer in den andra högtalaren om du redan har en. Om du idag har två som du vill koppla ihop nollställer du bara dem och börjar om från början. Det gör du genom att hålla inne fingret på HomePodens touchyta längst upp.

Vi hade nog trott att HomePodarna skulle slå Sonos-enheterna utan konstigheter. Resultatet är dock inte lika tydligt. HomePodarna ger visserligen tyngre bas och fylligare ljud men ibland hände det att basen tar så mycket överhand att vi tror att vi står mitt emot ett studentflak. Samtidigt mår vissa låtar bättre av Sonos ljudkaraktär.

Men visst vinner de två sammankopplade HomePodarna något men vi finner inte priset på nästan det dubbla värt de pengarna. Då är det bättre att satsa de pengarna på fler högtalare runt om i huset.

Huruvida du i slutändan väljer Apple HomePod eller Sonos bör handla om hur involverad du redan idag är i de olika ekosystemen.

Du hittar vår sammanfattning i videoformat ovan. Vill du se ett längre inslag på cirka sex minuter hittar du den på vår YouTube-kanal.

Comments are closed.