Skrivet den 2 mars 2019 kl 21:09 av Recensioner1 kommentar981

Little Rockerz – De trådlösa hörlurarna till barnen
En billig försäkring för att hålla elektroniken hel

Att packa bilen full, ge sig ut på motorvägen och upptäcka världen kan vara bland det mysigaste som finns. Men efter fyra timmar i bilen med Babblarna, Pippi och den hippa låten Baby Shark pumpande i högtalarna så är inte psykbrytet långt borta.

För att göra resan lite enklare så finns det en genial sak som kallas surfplatta som enkelt kan fästas fast i nackstödet på bilen. Till detta behövs ett par hörlurar och vill man slippa att svänga av vägen stup i kvarten för att den minsta har som nöje att rycka ur hörlurssladden så kan man istället välja ett trådlöst alternativ.

Vi har provat Ifrogz senaste hörlurar Little Rockerz Costume Wireless som är helt anpassade för barn och de är även trådlösa. Som tur var ställde min dotter upp på att testa dessa hörlurar så jag slapp gå runt med ett par hörlurar med en prinsesskrona på toppen.

Hörlurarna

Att de tilltalar barn råder det inga tvivel om och hörlurarna finns i två utföranden – prinsessa och dinosaurie. Hörlurarna är genomgående i plast med mjuka lurviga kuddar och de har på ena kåpan stora tydliga knappar så barnen enkelt kan starta, höja och sänka volymen utan att behöva skrika på sina föräldrar.

Hörlurarna har en maxvolym på 85 dB så det finns ingen oro för att de små liven ska råka höja för mycket och skada öronen. Med i kartongen följer det en även med en kabel som Ifrogz kallar ”Buddy jack”. Det är en spiralkabel på 1,2 meter där det går att koppla in ett till par hörlurar om två barn vill titta på samma film, lyssna på samma musik eller mysa till en ljudbok. 

Varför trådlöst?

Att barn ska ha trådlösa hörlurar känns nästan som det enda alternativet, speciellt om man har barn i de lägre åldrarna mellan 3-6 år. Min dotter hade sedan tidigare ett par hörlurar med sladd och det går inte att räkna på fingrarna hur många gånger hennes iPad har åkt ned i golvet då hon bara har rest sig upp och gått iväg. Med ett par trådlösa hörlurar slipper man oroa sig för dyra skador på elektroniken som hörlurarna är inkopplade i.

Så hur lyder domen?

Min dotter hoppade högt när hon öppnade förpackningen och såg att hörlurarna såg ut som en prinsesskrona. Det tog henne inte lång tid att lära sig att kontrollera hörlurarna med hjälp av de stora knapparna på sidan. Och som förälder är det skönt att veta att hon inte kan höja för mycket och skada öronen.

Vi har sedan Little Rockerz Costume Wireless kom in i vårat hem inte haft några iPads som har åkt ned i golvet och våra bilresor har blivit både tystare och lugnare. Hörlurarna ska även med överallt för det finns tydligen inget bättre än att gå till lekparken samtidigt som soundtracket till Frost pumpar i hörlurarna. Så vill ni slippa bråk och trasig elektronik så är Little Rockerz ett givet köp, speciellt för den låga prislappen på 349 kronor.

Det tekniska

Bluetooth: 4.2, batteritid 10 timmar vid 50 procent volym
3,5 mm stereoanslutning: Ja
Kabellängd: 1,2 m
Frekvensomfång: 18-20 Hz
Vikt: 86 gram
Impedans: 32 Ω
Högtalarelement: 30 mm neodymium
Brusreducerande: Nej

Priset ligger på 349 kronor och går att köpa på Zagg.com eller hos utvalda butiker.

En kommentar på Little Rockerz – De trådlösa hörlurarna till barnen

  1. Erik Nygren skriver:

    Frekvensomfånget i ”Det tekniska” har nog blivit fel. 18-20000 Hz eller 18Hz till 20kHz gissar jag…