Skrivet den 22 december 2018 kl 08:49 av RecensionerKommentarer inaktiverade för Sudio Klar – Inte så klart som vi hade hoppats på1820

Sudio Klar – Inte så klart som vi hade hoppats på
Men hur är dom på en flygresa?

Det svenska företaget Sudio ligger inte på latsidan när det kommer till att släppa nya hörlurar och deras senaste tillskott heter så mycket som Klar.

Klar är ett par trådlösa over-ear-hörlurar med ANC (Active Noise Cancelling) och som alltid levereras Sudios hörlurar i en stilren förpackning. Det är första gången Sudio ger sig på ANC och vi var tvungna att testa detta ordentligt och vad passar då inte bättre än en flygresa. När en är på resande fot så är det en klar fördel om ens prylar inte tar jättemycket plats och Klar går att vika ihop så dom tar lite mindre plats, men det hade varit trevligt om en förvaringspåse eller väska hade följt med i förpackningen så hörlurarna skyddas i väskan.

När det kommer till brusreducering så vill vi börja med att säga att det inte på några vis går att jämföra med till exempel Bose QC35 – men det är även två helt olika prislappar på Klar och QC35. Klar dämpar brus helt okej men lyssnar vi ordentligt så hörs ett dovt ljud i hörlurarna när ANC är påslaget – något som vi inte upplever med QC35. När vi går med hörlurarna utomhus förstärks även vind väldigt mycket i hörlurarna och tar över det vi lyssnar på. Men Klar gjorde ett bra jobb under flygresan och tog bort en hel del av motorljudet från flygplanet och gjorde att vi enklare kunde höra dialoger i filmen vi tittade på.

Något annat som är viktigt är ljudet och det är klart godkänt för ett par trådlösa lurar som kostar strax under 1300 kronor, dock så saknar vi det där ordentliga trycket som vissa hörlurar ger och det känns aningen platt trots att vi försöker förbättra ljudet en aning med hjälp av hörlurarnas equalizer. Men tack vare brusreducering och omslutande kåpor så stängs dock mycket av ljudet i ens omgivning ute och att lyssna på podcasts eller pop är en rätt trevlig upplevelse. Dock upplever vi maxvolymen som relativt låg och här testade vi både med en iPhone XR och en Huawei P20 Pro och fick samma resultat.

Sudio har alltid varit duktiga på att släppa produkter med en trevlig design och Klar är inget undantag med sin något mattsvarta kulör på kåporna och gulddetaljer på insidan av bygeln. När det kommer till passformen så sitter Klar bekvämt runt öronen och det är lagom med tyngd i hörlurarna vilket gör att dom utan problem går att ha på sig under flera timmar. På undersidan av ena kåpan sitter knapparna där du stänger av och sätter på brusreducering, byter låt, höjer och sänker volymen och även ändrar musikläge med högtalarnas inbyggda equalizer. Knapparna känns inte alls lika trevliga som resten av konstruktionen och då samtliga knappar är lika stora i storlek och känns likadant finner vi det svårt att navigera och trycker ofta på fel knapp. Sudio klar har en batteritid på ca 30 timmar och detta är om brusreduceringen inte är påslagen och här tycker vi att siffrorna stämmer bra med verkligheten.

Vi har tidigare testat andra hörlurar från Sudio och en återkommande punkt är anslutningen mellan telefon och hörlurar inte riktigt håller hela vägen. Om vi har telefonen i vänstra framfickan på byxorna och vrider huvudet åt höger så börjar ljudet att hacka vilket snabbt skapar irritation. Detta är något som Sudio måste ta tag i och lösa med kommande produkter för det är inte okej med trådlösa hörlurar som hackar i slutet av 2018 – branschen har kommit tillräckligt långt nu för att kunna undvika sådant.

Om vi ska försöka summera Sudio Klar så är det ett par riktigt snygga over-ear-hörlurar som sitter riktigt skönt även under längre stunder. Dom har en prislapp som gör plånboken nöjd och dom kommer även utrustade med brusreducering. Men hörlurarna har en del solfläckar i form av kort räckvidd mellan telefon och hörlurar och ljudet kunde ha varit aningen fylligare.

Specifikationer:

  • Trådlösa – Ja
  • Batteritid – 30 timmar
  • Inbyggd mikrofon – Ja
  • Kompabilitet – Android, iOS
  • Driver – Dynamisk
  • Impedans – 26±15%Ω
  • Aktiv Brusreducering – Ja
  • Pris – Från 1 295 kronor
  • Färger – Svart och Vitt

Comments are closed.